POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA

Johan Larsson: "Kanske min bästa säsong i karriären"

Foto: Bildbyrån

Johan Larsson kom till Bröndby 2015. Den här säsongen har varit framgångsrik för backen.
- Jag har haft en fin säsong - kanske den bästa säsongen i min karriär, säger Larsson till Tipsbladet.

Förra året stod Johan Larsson för två mål och sex assist i den danska ligan. Den här säsongen har det inte blivit något mål och bara en assist. Men trots det menar den tidigare Elfsborg-backen att den här säsongen är en höjdpunkt i karriären.

- Jag har haft en fin säsong - kanske den bästa säsongen i min karriär. Och så helt utan att göra mål. Det har jag aldrig gjort tidigare. Jag har fokuserat på andra saker än jag brukar. För jag har blivit en ledare på planen och bär kaptensbindeln i varje match, säger Larsson till Tipsbladet.

Inför slutspelet i den danska ligan, där de sex bästa lagen möts i en ny serie där lagen tar med sig poängen från grundserien, ligger Bröndby 12 poäng efter FC Köpenhamn. Men också 13 poäng före Lyngby, det ser alltså ut att bli ett silver för laget.

- Du har ingenting tills du står där med det i handen. Så säsongen är inte över för oss före den sista matchen är spelad. Men självklart ser det bra ut för att bli tvåa, det kan vi inte dölja, säger Larsson.

Trots det stora avståndet upp till FCK vill Johan Larsson inte ge upp hoppet helt inför slutspurten.

- Vi måste tro på att vi kan hämta ikapp dem. Som jag sa innan så är det inget som är avgjort innan man står med trofén i handen, och det gäller för FC Köpenhamn också. Vi möter dem två gånger i slutspelet och om vi kan vinna de matcherna så är det plötsligt spännande. Vi får inte tappa hoppet, men det är självklart en lång väg upp, säger Larsson.

Publicerad 2017-03-22 kl 23:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå