Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
28v

Johansson vill lämna FCK - lagkamraten: "Kom som en chock"

Foto: Bildbyrån.

Erik Johansson uppges vilja lämna FC Köpenhamn.
Det var ett oväntat besked för en av hans lagkamrater i Danmark.
- Det kom som en chock för mig, säger FCK-backen Peter Ankersen till den danska tidningen Copenhagen Sundays. 

FC Köpenhamns tidigare svenske landslagsback Erik Johansson kom nyligen tillbaka till matchspel i danska Superligan efter en lång rehabiliteringsperiod för en korsbandsskada. Han ser dock inte ut att spela vidare i klubben nästa säsong, då han enligt danska BT ska ha meddelat tränaren Ståle Solbakken att han vill lämna klubben av personliga skäl, vilket ska handla om att hans blivande fru, tv-profilen Carina Berg arbetar i Sverige.

Lagkamraten Peter Ankersen blev chockad av beskedet.

- Jag såg inte det komma med Erik. Jag tycker inte att han har gett mig några indikationer på att han vill byta klubb, så det kom som en chock för mig. Vi förlorar en stor profil och en stor personlighet för klubben, men det visar också att Erik inte är den typiska fotbollspelaren. Det har också sagts tidigare om honom. Han väger nog privatlivet högre än fotbollen just nu, säger Ankersen till Copenhagen Sundays.

Enligt Expressen är både AIK och Djurgården intresserat av att värva Johansson i sommar. Det vore, enligt Ankersen, ett steg ner för honom i karriären. 

- Du kan inte spela för någon annan klubb om du vill ta ett steg uppåt från Köpenhamn i Skandinavien, så det kommer att bli ett steg ner för honom. Det får det dock vara om det är ett steg upp i privatlivet och då väger han kanske det mer, säger Ankersen. 

Johansson har kontrakt med FCK fram till sommaren 2021 och uppges vara bäst betald bland spelarna i klubben med 450 000 danska kronor i månaden.

Publicerad 2018-05-31 kl 08:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons