POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK

Jönsson hyllas som Messi: "Ett av mina bättre mål"

Foto: Bildbyrån.

”Messi-aktigt” och ”gudamål”.
Rasmus Jönsson hyllas efter sitt solomål i den danska ligan.
- Det finns många som är bra på att sätta rubriker, säger han till Fotbollskanalen och skrattar.

Under gårdagen bröt Rasmus Jönsson en nio matcher lång måltorka då han mot Randers stod för två av hemmalagets mål i 3-0-segern. Det är framför allt hans första, matchens andra, som skapat rubriker i grannlandet. Jönsson fick bollen på egen planhalva, satte fart mot målet och tog sig förbi tre försvarare innan han rundade målvakten och rullade in bollen i det tomma målet.

Tidningarna Tipsbladet och BT utsåg den förre HIF-anfallaren till matchens bäste spelare. BT kallade målet ”Messi-aktigt" – och Ekstrabladet satte rubriken ”gudamål”.

Rasmus Jönsson skrattar när han får höra rubrikerna:

- Vad ska jag säga… Det var skönt efter ett långt uppehåll och efter en höst där vi haft det lite tungt, hela laget. Det var skönt med en go start och att få göra två bra mål, säger han till Fotbollskanalen.

Fanns det något uns av Messi?
- Nä… det ska inte jag själv avgöra. Det är många som är bra på att skriva rubriker. Jag är nöjd med målet i alla fall, det var ett av mina bättre mål, det får man säga.

Målet var det blott tredje för Jönsson i Odense. Precis som hela laget hade Jönsson en svag höstsäsong och efter 22 spelade matcher ligger man näst sist i tabellen.

- Det var rätt så många som trodde på oss inför säsongen och vi har ett ganska bra lag, men samtidigt har det kommit nya spelare, jag själv kom ju i somras och det började lite halvdåligt och det satte sig kanske lite på självförtroendet både för mig själv och för laget. Samtidigt spelar jag till största del yttermittfältare och då blir det väl naturligt att det inte kommer så många mål. Men jag hade ändå räknat att det skulle bli några fler, så stora krav har man ändå på sig själv.

Rasmus Jönsson har kopplats ihop med en flytt hem till Sverige igen och bland annat bekräftade Jönsson själv att IFK Göteborg fått kalla handen. I nuläget har han inga planer på att lämna.

- Jag har haft fullt fokus på Odense, speciellt när vi satt oss i en så dålig situation som vi gjort känns det lite dumt att tänka på något annat då också. Då handlar det om att hjälpa till och fixa det här.

Rasmus Jönsson lämnade Helsingborg för tyska Wolfsburg säsongen 2011. Efter skadebekymmer och begränsad speltid lånades han ut först till Frankfurt och sedan till Ålborg, en flytt som senare blev permanent. Efter tre år tog han i somras klivet till Odense.

Men att Wolfsburg skulle ha varit ett för stort första steg för Jönsson håller han inte med om.

- Nej, jag har egentligen aldrig ångrat den flytten. Det som förstörde för mig var de skadeproblemen jag fick. När jag blev utlånad från Wolfsburg första gången var jag ändå nära att slå igenom. Sedan hade jag efter det i stort sett tre år där jag inte kunde spela och löpa hundra procent och det är klart att det påverkar. Då spelar det ingen större roll vilken klubb man varit.

Att han blivit kvitt skadorna menar han är den viktigaste faktorn i målet att kunna hitta formen igen.

- Jag har haft ett år där jag inte känt av skadan och det är det jag hoppas att det ska visa sig i spelet också. Jag känner att jag har det i mig.

Publicerad 2017-02-21 kl 17:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå