Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Kahl ångrar inte flytten till Århus: "Bättre spelare - en jäkla tuff liga"

2v

KÖPENHAMN. 20-årige Eric Kahl lämnade AIK för Århus i somras.
Efter en fin start i klubben lyfter han fram den danska ligan.
- Både fysiskt och taktiskt, allt är bara mycket tuffare, säger Kahl till Fotbollskanalen.  

Vänsterbacken slog igenom i AIK förra året och hann spela drygt ett år för A-laget i klubben som fostrade honom. AGF Århus, som slutat trea och fyra de två senaste säsongerna i danska Superligaen, köpte sedan Eric Kahl för cirka 15 miljoner kronor i slutet av juli.

På Jylland hittade Kahl snabbt en plats i laget och har i höst startat i nästan samtliga 13 ligamatcher sedan flytten, och gjort två mål och lika många assist på dessa. Kahl är tydlig med att han ser Danmark som ett attraktiv språngbräda.  

ANNONS

Hur har det gått sedan du flyttade till Århus?  
- Det har flutit på bra. Jag har fått ett förtroende och ansvar som jag gillar och de har lagt upp en plan för mig, hur jag ska göra det här och sedan ta nästa steg hela tiden. Jag har inte ångrat någonting sedan flytten till Danmark, säger Eric Kahl.  

Är det mer utmanande i Superligaen? 
- Ja, definitivt. När jag kom hit först tyckte jag att det var en ganska stor skillnad mellan Sverige och Danmark - vilket jag tycker är ganska konstigt för vi är grannländer. Men så klart, det är utmanande och jag har som sagt inte ångrat någonting sedan jag flyttade hit. Jag vill bara ta steg för steg och bli så bra som möjligt, och Danmark var ett perfekt steg för mig.

Vad är den största skillnaden?  

ANNONS
- Bättre spelare, alla lag - det är en jäkla tuff liga. Både fysiskt och taktiskt, allt är bara mycket tuffare. 

Kahl tvingades lämna återbud till U21-landslagets två senaste EM-kvalmatcher mot Bosnien-Hercegovina och Irland, men var tillbaka i Århus bortamatch mot FC Köpenhamn. Kahl kom in i halvtid i går, vid FCK-ledning med 1-0, och var med när Århus grävde fram en straff på tilläggstid och säkrade en poäng mot tabelltvåan.  

I knappt 20 minuter ställdes han mot FC Köpenhamns megatalang Roony Bardghji på sin vänsterkant, innan U17-landslagsmannen byttes ut med en krampkänning.  

- Jo, det var tufft. Han gör det jättebra. Han är 16 år, det säger en hel del. Nej, men jag snackade lite med honom efter matchen och sa bara att han ska fortsätta kämpa och vara ödmjuk. Hans tid kommer komma. Han gör det bra och får ju man of the match efteråt, det säger en hel del, säger Kahl om svenskduellen på Parken. 

ANNONS

Skulle du välkomna honom till U21-landslaget?  
- Det är inte upp till mig då. Men så klart, om han nu blir kallad - varför inte?  

Men håller han den nivån tycker du?  
- Om han klarar det här så klarar han definitivt U21 skulle jag säga. 

AGF ligger först på sjunde plats efter en trög säsongsstart, men Eric Kahl kan få titulera som svensk mästare efter att han gått på dansk vinterledighet. Intervjun gjordes innan AIK:s vinst i Varberg i går, som sköt tillbaka de svartgula i guldstriden bakom Malmö FF och Djurgården.  

Följer du AIK något i guldstriden?  
- Oh ja, jag följer varje match. Det är som det är, de får kämpa in till det sista, säger Kahl. 

Vad tror du om slutspurten?  
- Det är tufft. Det är fortfarande jämnt men de får aldrig sluta kämpa tycker jag, utan de får in i kaklet. 

ANNONS

Eric Kahl spelade 33 matcher för AIK och har även tio U21-landskamper för Sverige på cv:et.

Publicerad 2021-11-22 kl 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto