Köpenhamn kryssade - "Sotte" får hård kritik: "Svensk-grekisk tragedi på Parken"

Sotirios Papagiannopoulos hade en jobbig kväll när FCK kryssade mot Vendssyssel.
Efter matchen får mittbacken hård kritik av Tipsbladet som menar att måndagskvällen var en "svensk-grekisk tragedi".

Tidigare Östersunds FK-backen Sotirios "Sotte" Papagiannopoulos har under den här säsongen fått knapp speltid med Köpenhamn i Superligan, men fick i kväll spela från start och i 90 minuter i hemmamötet med Vendssyssel i Superligan.

Köpenhamn hamnade i första halvlek i underläge sedan målvakten Jesse Joronen stod för en tavla genom att tappa ut bollen i straffområdet till Moses Opondo som rullade in 1-0 för bortalaget. I andra halvlek kvitterade däremot Rasmus Falk för FCK och matchen slutade i slutändan 1-1 - trots att Vendsyssel hade en man mindre på planen i hela andra halvlek.

Efter matchen får Papagiannopoulos hård kritik av Tipsbladet som menar att mittbacken var sämst på planen under måndagskvällen. Tidningen skriver att mittbacken var klumpig i en situation där han gav gästerna en straff, när han gick in i en duell med Lucas Jensen.

Lyckligtvis tog straffen i ribban, men den dåliga kvällen slutade inte där för mittbacken, som enligt Tipsbladet var lyckosam att slippa undan en varning för ytterligare en förseelse i första halvlek.

”Den tidigare Östersundsspelaren har ännu inte visat någonting som påminner om nivån man måste ha för att spela i FC Köpenhamn” skriver tidningen och menar att mittbacken var sämst på planen. De fortsätter kritiken och menar att Papagiannopoulos inte levererat under sin tid i Danmark och att måndagskvällen var en ”Svensk-grekisk tragedi” och syftar på att mittbacken även har grekiskt pass.

Papagiannopoulos är den här säsongen noterad för tio ligamatcher och tio matcher i Europa League för FC Köpenhamn.

Publicerad 2019-02-25 kl 22:00