Superliga

Simon Kroon är utlånad från Midtjylland till Sönderjyske.
I dag sköt han klubben till seger mot Odense i Danmark.

Den svenske mittfältaren Simon Kroon, 24, återvände i januari på lån till Sönderjyske efter ett mindre lyckat år med Midtjylland i danska Superligan. Han lämnade vintern 2017 just Sönderjyske för den danska konkurrenten, men återvände nu för att få mer speltid.

Svensken har därefter fått gott om speltid med laget under våren och spelade i dag från start mot Odense i en av två nedflyttningsgrupper, där de två bästa lagen i varje grupp gör upp om en plats i sommarens Europa League-kval.

Kroon gav, efter en mållös första halvlek, Sönderjyske ledningen i den 58:e minuten på straff och fick 16 minuter senare vara med och fira Mads Hvilsoms 2-0-mål. Det var svenskens första mål för säsongen för den nygamla klubben.

Sönderjyske vann matchen med 2-0 och kom därmed på andraplats i gruppen och får nu göra upp i slutspelet om en plats i sommarens Europa League-kval.

Publicerad 2018-04-29 kl 15:51