Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Lämnade Allsvenskan för spel i Danmark - nu öser Lundberg in mål

Foto: Scanpix

Efter en hel karriär i AIK lämnade Viktor Lundberg för danska Randers. Två år efter flytten gör nu 24-åringen succé med sex mål på fyra matcher.
- Det har känts väldigt bra, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

För två år sedan lämnade Viktor Lundberg för spel i danska Randers. AIK-junioren som slog igenom som innermittfältare i klubbens lag för att sedan i farmaklubben Väsby United skolas om till anfallare hade efteråt svårt att ta en allsvenska startplats. Nu har 24-åringen hittat hem i Danmark och har den här säsongen börjat ösa in mål.

Under säsongens fyra första matcher har det blivit hela sex mål - varav ett hattrick i ligapremiären mot Nordsjaelland.

- Jag har fått in bollen några gånger nu i säsongsstarten, så det är kul. Det kändes bra redan förra åren då jag kom till väldigt många lägen men då lyckades jag inte riktigt få dit bollen.

- Försäsongen gick väldigt bra i år och under första matchen stod jag för ett hattrick vilket var väldigt roligt. Jag tror väl egentligen inte att det är en så stor skillnad i mitt spel jämfört med tidigare, men det är väl att jag fått ett självförtroendet som gör att jag är lugnare i avslutningsmomentet.

Randers är Danmarks sjätte största stad med omkring 90 000 invånare. Trots att fotbollslaget förra året slutade fyra i ligan och siktar ännu högre i år, så har man ett publiksnitt på bara 5400 personer. Ändå trivs Viktor Lundberg med tillvaron.

- Sedan första dagen jag kom hit så har jag blivit bra omhändertagen. Allting här är ganska likt Sverige.

- Randers är en bra klubb med höga ambitioner. Vi är ett spelande lag som har mycket boll och har gjort det bra i ligan. Den här säsongsinledningen så har vi gjort otroligt mycket mål, men samtidigt så har vi släppt in en hel del vilket inte är likt oss. Klubben siktar på att komma topp tre i år då vi kom fyra förra året. Jag trivs väldigt bra men fotbollen är dock väldigt annorlunda.

På vilket sätt?
- Det är mer rakt i Sverige och man spelar mer direkt. I Danmark försöker man hålla i bollen och rulla runt lite mer. I Sverige så får man alltid en lång boll upp på forward så går man därifrån. Här är det lite mer att man försöker spela sig igenom och det är skillnaden.

Under förra säsongen så blev Randers ett riktigt svensklag i Danmark. Först kom Mikael Ishak och Karl-Johan Johansson, för att Joel Allansson senare skulle ansluta till klubben.

- Exakt, första året fick man vara helt själv men sen så kom Ishak, Kalle och nu har vi Joel här också. Det är självklart att det blir lättare. Det är nästan mer svenska än danska här i omklädningsrummet då vi är ett riktigt svensklag, så det är perfekt.

Nu i år har det blivit sex mål på fyra matcher, hur många mål kan vi förvänta oss av dig i år?
- Förra året gjorde jag sju så mer än det hoppas jag i alla fall på, avslutar Lundberg.

Publicerad 2015-08-20 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons