Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
3d

Larssons framtid avgörs nästa vecka: "Öppen för det mesta"

Foto: Bildbyrån.

Johan Larsson har utgående kontrakt med Bröndby.
Nästa vecka tar parterna beslut om framtiden. 
- Jag är öppen för det mesta, säger han till Fotbollskanalen. 

Bröndbys svenske högerback Johan Larsson lämnade vintern 2015 Elfsborg för spel med Bröndby i Danmark. I dag är han lagkapten i laget, men vid årsskiftet går hans kontrakt ut med klubben. Tidigare i år kopplades backen ihop med tjeckiska Sparta Prag, men då gången blev han i stället kvar i Danmark.

Efter att Larssons fru i dag gick ut, via sin Instagram, med att hon "lämnar Köpenhamn" och att det nu "väntar nya äventyr någon annanstans i världen", så väckte det frågetecken i Danmark om Larssons framtid i klubben.

När Fotbollskanalen når Larsson, så berättar han att det inte gäller honom, men att han ska ta beslut om sin framtid med klubben nästa vecka. 

- Jag har lite kvar av mitt kontrakt och sedan vet jag inte mycket mer. Vi ska prata en sista gång i nästa vecka och då blir det ett slutgiltigt besked, säger han. 

Larsson tror att Bröndby vill skriva ett nytt avtal, men är samtidigt själv öppen för att det kan bli en flytt till en annan klubb. 

- Jag tror väl att de vill det. Jag har inte pratat med dem helt om det. I nästa vecka vet vi var alla står, säger han. 

- Jag har såklart en intressant position med alla kort i min hand. Jag är väl öppen för det mesta och lyssnar på det mesta, men just nu är inget slutgiltigt beslut taget, även om det är en fin situaiton, fortsätter han. 

Hur resonerar du kring klubbar och ligor om det skulle bli en flytt?
- Det är dels att jag har varit med runt omkring landslaget, så att man tar ett steg som ökar sina chanser. Det är klart att man vill det, men samtidigt är det ett karriärsval och ett familjebeslut, så alla ska ha det bra och jag ska trivas dit jag kommer. Jag tar inte vad som helst bara för att få flytta, men det är en möjlighet som är intressant. 

Hur mycket tänker du på landslaget i vardagen?
- Det är väl egentligen inte speciellt mycket. Jag vet var jag står i racet och vet väl hur de två andra presterar. De gör det otroligt bra varje gång de är med, men om chansen dyker upp, så är jag redo. Annars respekterar jag det och förstår att dem är med. De har varit med under en lång tid. 

Tidigare i veckan blev Larsson åter uttagen till Janne Anderssons vinterturné och hoppas få chansen att visa upp sig igen för landslagsledningen. 

- Det är alltid en ära att bli vald. Det är klart att det är något man ser fram emot och ser det som en chans att få visa upp sig. Jag vill ta chansen och visa vad jag kan och vill. 

Johan Larsson är under den här säsongen noterad för två mål och tre assist på 17 framträdanden i danska ligan, men har även sex A-landslagsmatcher på meritlistan. Han kom senast till spel med landslaget mot Rumänien tidigare i år. 

Publicerad 2018-12-06 kl 20:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons