Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DANMARK

MFF-profilen riskerar fängelse

Foto: TT

Förre MFF-spelaren Peter Sörensen har åtalats för våld mot sin ex-fru och dotter. Den nuvarande Silkeborg-tränaren riskerar fängelsestraff i upp till tre år.

Den danske tränaren Peter Sörensen, tidigare spelare i Malmö FF, kommer enligt Ekstrabladet att åtalas på minst två punkter gällande våld mot sin ex-fru och parets tvååriga dotter.

Den första åtalspunkten rör en incident från 2014 då den förre MFF-profilen ska ha knuffat till sin hustru då hon hade deras nio månader gamla dotter i famnen.

Andra åtalspunkten ska ha skett ett år senare under en fest då Sörensen ska ha släpat sin fru i armen på en grusväg.

Peter Sörensen tillhörde Malmö FF 2000-2002 och har sedermera skolats om till tränare. Hans nuvarande klubb Silkeborg gick under dagen ut med ett pressmeddelande där Sörensen kommenterar händelsen:

 - Polisen har bedömt anmälningarna och förkastat dem för två månader sen. Nu har åklagaren tittat på dem vilket lett till åtal på två punkter. Det är absurt och jag ser fram emot att bli friad i rätten.

Skulle Sörensen fällas riskerar han att dömas till tre års fängelse.

Det är inte första gången tränaren utreds enligt Ekstrabladet. Tidningen hävdar att han även blivit anmäld till tysk polis för ett överfall på hustrun och dottern i Travemünde sommaren 2015.

Publicerad 2016-11-09 kl 13:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER