Nilsson hjälte i Danmark efter första målet i nya klubben

Superliga

Gustaf Nilsson bytte i sommar Bröndby mot Vejle.
I kväll gjorde han sitt första mål för nya klubben i Danmark.

Den svenske U21-landslagsmannen Gustaf Nilsson var under förra säsongen utlånad från Bröndby till Silkeborg, men lämnade i sommar den danska storklubben permanent för flytt till konkurrenten Vejle i den danska högstaligan. Efter åtta framträdanden utan mål för nya klubben, så spräckte han i kväll sin nolla i målkolumnen.

Nilsson spelade i kväll från start i Vejles ligamöte med Esbjerg och gav i den 50:e minuten sitt lag ledningen till 1-0 i matchen. Han blev därefter i den 65:e minuten utbytt och fick från bänken se Vejle hålla undan till 1-0 och tre poäng.

I Vejle fick även Nilssons landsman och tidigare Kalmar FF-mittfältaren Melker Hallberg speltid genom ett inhopp i den 69:e minuten.

Vejle lyfte, i och med kvällens seger, till tiondeplats i Superligan. Det var även lagets första seger i ligan sedan den 13 juli och därmed en efterlängtad sådan.