Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
1v

Nordsjälland-ägaren slår ifrån sig alla anklagelser om felbehandling av akademi-spelare: "Helt osanna"

Foto: Bildbyrån.

Nordsjälland har felbehandlat spelare i ungdomsakdemin Right to Dream, enligt Football Leaks.
Ägaren Tim Vernon slår ifrån sig anklagelserna - och menar att det är ett nätverk som ligger bakom uppgifterna.
- De ser möjligheten att göra snabba pengar, säger han enligt Ekstra Bladet.

Politiken, som är en av de medier som tagit del av dokument från visselblåsarsajten Football Leaks, har uppgett att Manchester City helt gratis kan värva spelarna från Nordsjällands afrikanska ungdomsakademi Right to Dream. Det efter att Nordsjällands, och Right to Dreams ägare Tom Vernon tecknat ett hemligt avtal med klubben.

Enligt BT, som hänvisar till danska uppgifter, så sätter klubbarna sina egna intressen framför ungdomarna och att det bland annat förekommit att spelare blivit felbehandlade i ungdomsakdemin. Men Tim Vernon, som är ägare både för Nordsjälland och Right to Dream, menar att alla anklagelser är falska och att det är ett ghananskt nätverk som ligger bakom alltihop.

- Dessa påståenden om felbehandling av våra akademi-spelare är helt osanna. Och de är helt utan kontext. Det har blivit rapporterat till relevanta myndigheter som får efterforska saken, säger ahn enligt BT.

Enligt Vernon hotas Right to Dream ständigt av ghananska fotbollsgangstrar som gör allt för att förstöra akademin och att det är nätverket som ligger bakom anklagelserna.

- Den här gruppen har lyckats med att manipulera ungdomar för att konstruera sensationella berättelser som är falska, säger han enligt Ekstrabladet.

Enligt Vernon syftar nätverket - som han uppger leds av en klubb, en agent, en självutnämnd journalist och en representant i det ghananska fotbollsförbundet - till att stänga ned Right to Dream så att nätverket i sin tur kan tjäna grova pengar.

- De ser möjligheten att göra snabba pengar. De har köpt rättigheter till barn för att kunna kontrollera dem, säger Vernon.

Publicerad 2018-12-07 kl 10:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons