Superliga

FC Nordsjälland leder den danska ligan efter seger hemma mot FCK.
Daniel Svensson, 21, stod för ett av målen i 3-2-segern.

Daniel Svensson lämnade BP sommaren 2020 för spel i danska Nordsjälland. I år har den svenske ytterbacken fått en allt större roll i ett Nordsjälland som går riktigt starkt i den danska ligan.

Under måndagen var det dags för ett toppmöte, ettan mot tvåan. Nordsjällan mot FC Köpenhamn. Fyra svenskar kom till start, Viktor Claesson och Jordan Larsson för FCK och Daniel Svensson samt Benjamin Nygren för hemmalaget.

Efter 59 minuter spel blev sedan Svensson målskytt när han satte dit 2-0 för Nordsjälland.

FCK skulle reducera två gånger om men Diogo Goncalves 3-2-mål i den 98:e minuten blev matchens sista.

Daniel Svenssons mål innebar hans andra ligamål för säsongen.

Jordan Larsson och Daniel Svensson spelade hela matchen medan Viktor Claesson och Benjamin Nygren blev utbytta i den andra halvleken.

Nordsjälland toppar nu tabellen efter 28 omgångar, en poäng före FCK. Fyra omgångar återstår.

Publicerad 2023-05-08 kl 22:09