Nygrens succé - Andersson rasar efter straffsituation

Sämre gick det för Hugo Andersson, som vädrade sitt missnöje efter en omdiskuterad hands-situation.
- Man kan inte skära av armen, sa Andersson till Discovery+.

Benjamin Nygrens utlandsäventyr har haft någon önskad utveckling. Efter bristande speltid i Genk och Heerenveen, såldes den tidigare IFK Göteborg-spelaren till FC Nordsjælland i den danska ligan i januari 2022.

Även där har 21-åringen haft svårt att ta en gjuten startplats, men under måndagskvällen fick Nygren äntligen ett positivt formbesked.

I mitten av den första halvleken i matchen mot Randers höll sig svensken framme och gav tabelltvåan ledningen med 1-0. Nygrens första mål på åtta spelade matcher i den danska mästerskapsrundan.

Nordsjælland kunde sedan hålla undan i den andra halvleken och vinna med 3-1, men det var inte utan kontroverser.

Med 15 minuter kvar av matchen lossade just Benjamin Nygren bössan. Bollen träffade Randers-försvararen, Hugo Anderssons, arm varpå hemmalaget belönades med en straffspark efter VAR-granskning.

Straffen gick i mål och efter matchen var den tidigare MFF-försvararen allt annat än nöjd med bedömningen.

- Jag är väl 30 centimeter från honom, och man kan inte skära av mig armen, så jag tycker också att det var ganska hårt dömt, säger svensken till Discovery+ efter matchen.

Publicerad 2023-05-22 kl 21:36