POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK
1v

Officiellt: FCK presenterar Karl-Johan Johnsson

Foto: Bildbyrån.

Karl-Johan Jonsson ville lämna Guingamp.
Nu står det klart att målvakten är klar för FC Köpenhamn. 
- FCK är på alla nivåer en internationell klubb, säger Johnsson. 

Landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson, 29, har under en längre tid varit tydlig med att han vill lämna den franska klubben Guingamp. Johnsson anslöt under 2016 till klubben från danska Randers och var fram till förra säsongen klar förstemålvakt. Då blev han däremot petad och när laget sedan även flyttades ner i våras till franska andraligan, så bekräftade åter målvakten att han ser sig om efter en ny klubbadress.

Nu står det klart att Johnsson ansluter till danska ligamästaren FC Köpenhamn för ett kontrakt fram till sommaren 2023. 

- FCK är på alla nivåer en internationell klubb som alltid spelar om titlar och jagar i de största europeiska turneringarna. Därför ser jag det här som ett steg uppåt i min karriär och jag ser verkligen fram emot den här möjligheten, säger svensken i en kommentar på FCK:s hemsida och fortsätter:

- Jag vet att det kommer att bli tuff konkurrens om att bli förstemålvakt, men jag är en tävlingsinriktad person och jag är säker på att vi målvakter kommer att hjälpa och höja varandra och tillsammans öka lagets chanser att lyckas. 

FCK:s tränare Ståle Solbakken säger så här om värvningen:

- Efter försäljningen av Jesse Joronen har vi behövt en stark och solid ersättare och i "Kalle" Johnsson får vi en solid målvakt som har internationell erfarenhet och som känner till den danska ligan bra, säger han i en kommentar på hemsidan. 

Johnsson hann totalt med att göra 92 matcher med Guingamp i Ligue 1 och var även under förra säsongen med och vann franska ligacupen, även om han inte kom till spel i finalen. Johnsson har en bakgrund som spelare i danska ligan, då han mellan sommaren 2014 och 2016 tillhörde danska Randers innan flytt till just Guingamp. 

Publicerad 2019-07-12 kl 10:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå