POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
48v

Officiellt: Högaktuell för HIF - nu lämnar anfallaren danska klubben

Foto: Bildbyrån.

Rasmus Jönsson är högaktuell för en återkomst till HIF.
Och nu står det klart att han lämnar Odense.
- Min framtid är inte helt på plats ännu, säger han i en kommentar till klubbens hemsida.

I början av april berättade Rasmus Jönsson, i en intervju med Fotbollskanalen, att han hade en tät dialog med Helsingborgs IF och framför allt ordföranden Krister Azelius angående en flytt tillbaka till Skåneklubben. Faktum är att Jönsson var sugen på att flytta hem redan under vinterfönstret, men då gick det inte att lösa.

- Jag var sugen, så kan man säga. Sedan är det flera grejer som ska lösas. Vi håller fortfarande kontakten och jag är helt klart öppen för det inför sommaren också, sa Jönsson då.

Han var då också öppen med att en fortsättning i Danmark inte var speciellt trolig.

- För egen del har jag varit i Danmark i fem år så vill jag nog testa något annat. Antingen komma hem eller testa någon ny liga och ett nytt äventyr.

Nu står det klart Jönsson lämnar Odense då kontraktet med klubben löper ut. På sin hemsida skriver OB att man släpper sex spelare, varav Jönsson är en av dem.

- Min framtid är inte helt på plats ännu så vi får se vad som händer efter OB, säger Jönsson.

Han beskriver tiden i den danska klubben som en blandning mellan högt och lågt.

- Ska jag vara helt ärlig om min tid i OB så har det varit lite blandat. Det har varit upp och ner för mig personligen. Några perioder har varit riktigt bra och andra inte lika bra. Men sett över två år har det varit en härlig tid tillsammans med en fantastisk spelartrupp och massa fina människor omkring laget.

Krister Azelius, ordförande i HIF, sa så här till Fotbollskanalen, i april, om möjligheterna att få hem Jönsson:

- Jag behöver inte mäta saker i besvikelser, men jag måste säga att det hade känts synd om det är så att vi inte är den föreningen som tar Rasmus när han spelat färdigt med Odense i sommar. Vi vill det, vi hoppas att vi kan det och vi hoppas att han ger möjlighet till en dialog på det sättet att vi kan stänga affären. Målbilden är så klart att fullfölja dialogen och få Rasmus klädd i vår HIF-dräkt. Vi tänker i termer av att ha med honom i allsvenskan.

Publicerad 2018-05-18 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå