POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK
2v

Officiellt: Köpenhamn presenterar Bendtner

Foto: Bildbyrån.

FC Köpenhamn möter Malmö FF i Europa League.
Nu rustar FCK truppen med att presentera Nicklas Bendtner. 

Nicklas Bendtner är tillbaka i dansk fotboll och i FC Köpenhamn. Den skandalomsusade danske anfallaren lämnade i unga år FCK:s akademi för spel i Arsenal och har sedan dess representerat flera klubbar utomlands, senast Rosenborg i Norge.

Nu meddelar FC Köpenhamn att Bendtner återvänder till klubben för ett kontrakt fram till årets slut. FCK meddelar att en presskonferens kommer att hållas på onsdag och att inga ytterligare kommentarer kommer att ges om affären förrän då. 

Bendtner är den här säsongen noterad för fem framträdanden med Rosenborg i norska högstaligan, men kom senast till spel mot Molde i slutet av april i år.

Norske journalisten Geir Svardal uppgav tidigare i år, i sin bok "Brutten", att Rosenborg ville bli av med Bendtner med anledning av att han har en klausul i sin kontrakt som skulle ge honom en bonus om han fullföljer kontraktstiden, som var fram till årsskiftet. 

"Skulle Nicklas kontrakt löpa ut kommer en så kallad "signoff klausul" att utlösas, vilket skulle ge honom ett okänt antal miljoner i bonus", skriver Svardal i boken, enligt norska VG.

Rosenbergs sportchef Stig Inge Björnebye bekräftade också i slutet av maj att Bendtner skulle lämna den norska klubben och sa då så här: 

- Från den dagen Nicklas kom till Rosenborg så har det funnits en gemensam förståelse mellan klubben och Nicklas. Avsikten var att ta honom till Rosenborg, få honom att bli en topp-målskytt och få honom tillbaka till det danska landslaget och spela fotbolls-VM. Det var väldigt nära att detta hände men han fick en sträckning strax före uttagningen, sa Björnebye till norska Dagbladet. 

- Den andra delen var att han skulle ta sig vidare. I varje övergångsfönster har det funnits stort intresse för Nicklas. Han kunde ha gått i det första fönstret 2018 men önskade att få stanna. Det gjorde vi också. Men han lämnar i sommar, som en del av det som var projektet och avsikten, fortsatte han. 

Bendtner gjorde totalt 35 mål på 86 matcher för Rosenborg. Nu kan Bendtner i stället framöver att få ställas mot Malmö FF. FC Köpenhamn blev nämligen i fredags lottat i samma grupp som MFF, Dynamo Kiev och Lugano i Europa Leagues gruppspel. 

Publicerad 2019-09-02 kl 23:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå