Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Officiellt: Kroon till Midtjylland: "Tror vi kan utmana om guldet på sikt"

Foto: SCANPIX

Simon Kroon lämnar Sönderjyske, för danska toppklubben FC Midtjylland.
- Känns som ett väldigt bra steg för mig, säger yttermittfältaren till Fotbollskanalen.

I januari 2016 byttes Malmö FF mot Sönderjyske. På 29 ligamatcher i den danska klubben, som slutade tvåa i ligan förra säsongen, blev det sex mål och nio assist för Simon Kroon - som nu dock byter klubb igen. Yttermittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med FC Midtjylland.

- Jag är väldigt glad, det ska bli väldigt skoj. Jag tycker det är ett väldigt bra steg för mig. Midtjylland är ett stort lag i Danmark och jag tror laget passar mig väldigt bra, säger Kroon.

- Det är en professionell klubb i Danmark som spelar en väldigt bra fotboll. De spelar väl ungefär med samma system som Sönderjyske har gjort, så jag tror det kommer passa mig bra.

Midtjylland, som ligger trea i den danska ligan just nu, har varit ute efter Kroon under den senaste tiden.

- Dialogen har väl varit igång ett tag, men det har gått väldigt fort på slutet. Jag trodde ett tag att det inte skulle bli av, men det gick väldigt fort.

- Nu ska jag försöka komma i form och göra det så bra som möjligt för att få mycket speltid. Det kommer vara hård konkurrens, så det gäller att prestera.

Kroon hoppas få spela kontinuerligt i Europa med Midtjylland, en klubb som han tror kan utmana FC Köpenhamn om det danska ligaguldet framöver.

- I år blir det svårt, men på sikt tror jag absolut det. Jag är säker på att det är Midtjyllands mål också. Så det här blir en ny utmaning för mig.

Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till klubbens hemsida om Kroon:

- Simon är en spännande spelare som kan göra det oväntade och avgöra matcher. Han har gjort skillnad i Sönderjyske och var en avgörande bricka i deras succé förra säsongen.

I Midtjylland finns sedan tidigare svenskarna Johan Dahlin, Kristoffer Olsson och Zackarias Faour.

Publicerad 2017-01-29 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons