Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Officiellt: Per Nilsson bryter med FCK - slutar spela

Foto: Scanpix

Per Nilsson, 34, bryter sitt kontrakt med FC Köpenhamn.
Nu lägger han skorna på hyllan.
- Jag har haft en lång och fin karriär, säger Nilsson till FCK:s hemsida.

Det blev bara 21 ligamatcher i FC Köpenhamn för Per Nilsson, som skrev på för den danska storklubben inför säsongen 2014/2015. Nu väljer nämligen parterna att bryta kontraktet, som sträckte sig fram till sommaren 2017. Det bekräftar FCK på sin hemsida.

Men inte nog med det, Nilsson har även bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

- Jag är väldigt tacksam för min tid i FC Köpenhamn. Min ambition med att komma till klubben var att uppnå sportslig framgång och vinna titlar, vilket jag lyckades med. Sportsligt blev det inte en personlig succé på grund av många skador, och jag levererade inte så som jag hoppats, säger Nilsson till FCK:s hemsida.

- Jag har haft en lång och fin karriär. Jag vill gärna tacka alla jag mött på vägen. Tränare, spelare, ledare och självklart min härliga familj. Mitt beslut om att sluta kommer i kölvattnet av mina skador, och jag har fortfarande stora ambitioner inom fotbollsvärlden. Bara inte som spelare. Nu ska min familj och jag få lite perspektiv på det hela och sedan besluta vad som ska hända i framtiden, fortsätter Nilsson.

Nilsson gjorde åtta A-landskamper för Sverige under sin karriär. Han representerade klubbar som Hoffenheim, Nürnberg, AIK och Gif Sundsvall. 34-åringen har utbildat sig inom Sport Management.

Publicerad 2016-12-15 kl 10:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons