Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
27v

Officiellt: Svensk talang lämnar Bröndby - klar för konkurrent

Foto: Bildbyrån.

Gustaf Nilsson byter klubb i Danmark.
Anfallaren lämnar Bröndby för Vejle. 
- Jag får en viktig roll i klubbens resa, säger Nilsson till Vejles hemsida. 

Den svenske anfallaren Gustaf Nilsson, 21, anslöt sommaren 2016 till Bröndby från Falkenberg, men blev inför den gångna säsongen utlånad till Silkeborg i den danska Superligan. Han fick därmed möjlighet till kontinuerlig speltid efter en tuff första säsong i Bröndby och återvände efter säsongen till huvudstadsklubben. 

Nu lämnar Nilsson den danska storklubben igen, men den här gången på permanent basis. I dag meddelade Vejle att klubben värvar Nilsson från Bröndby, som ansluter till klubben för ett kontrakt över tre år. 

- Jag planerade att vända tillbaka till Bröndby för att kämpa för en startplats efter min utlåning till Silkeborg, men sedan ville Vejle ha mig, vilket klubben också gjorde klart direkt. Jag hade bra samtal med både Sormani (Adolfo, tränare i Vejle), Krüger (Jonas, för i Vejle) och ägarna och de berättade om klubbens nya resa och möjligheten att få en viktig roll i den, säger Nilsson till Vejles officiella hemsida. 

- Vejle har en imponerande historia och är nu tillbaka i den högsta ligan igen efter många år. Här är fotbollen sommar och det kände jag direkt när jag kom till klubben. Nu vill jag låta fotbollsskorna göra jobbet och förtjäna de fina orden. Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och komma igång, fortsätter han. 

Vejles tränare Adolfo Sormani om övergången:

- Jag är tillfreds (med övergången). Vi får en spelare som passar in bra på det sättet vi vill spela på. Gustaf är fysiskt stark, bra i boxen, gör mål och kan också gå ner i planen och skapa yta för andra spelare. Han är en spelare, som jag uppmärksammade klubben om, att jag ville ha direkt efter att vi blev upplyttade till Superligan, säger han. 

Vejle gick under den gångna säsongen upp från danska andraligan till Superligan. 

Nilsson stod under den gångna säsongen för 14 mål på 39 matcher i alla turneringar. 

Publicerad 2018-07-10 kl 18:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons