Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Olsen redo för nästa steg: "England är nummer ett"

Foto: Bildbyrån

Robin Olsen ser ut att lämna FC Köpenhamn till sommaren.
Den svenske landslagsmålvakten har siktet inställt på de brittiska öarna.
- England är nummer ett. Det är favoritlandet, men även Bundesliga är fantastisk, säger han till Sydsvenskan.

Robin Olsen har imponerat under sin tid i FC Köpenhamn. Han anslöt till klubben i januari 2016 och har sedan dess varit med och vunnit två raka ligatitlar i Danmark. Den svenske målvakten har övertygat även i landslaget - och nyligen berättade tränaren Ståle Solbakken att han förväntar sig att Olsen flyttar vidare till sommaren.

Nu berättar 27-åringen för Sydsvenskan att han känner sig redo för nästa steg i karriären.

Köpenhamn har en strategi där de säljer av spelare. Du vet på ett ungefär redan när du skriver på hur länge du ska vara kvar om du gör det bra. FCK gör fantasiska spelarförsäljningar varje år och tjänar mycket pengar på det. Det är väl sagt att till sommaren är det dags att ta nästa steg, säger han till tidningen.

För knappt två veckor sedan gjorde FCK klart med en potentiell ersättare till Olsen i finländske målvakten Jesse Joronen, som ansluter nästa sommar. Vad gäller Olsens framtid är inget klart ännu men han medger att en flytt till de brittiska öarna lockar.

- Jo, England är nummer ett. Säkert mycket för att du tittade på tipslördag när du var ung. Det är favoritlandet, men även Bundesliga är fantastisk. Jag kan tänka mig att spela i båda de ligorna, säger han till Sydsvenskan.

Publicerad 2017-12-30 kl 14:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons