POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK
5v

Rafael van der Vaart sadlar om efter fotbollskarriären – blir dartspelare

Foto: Bildbyrån

Rafael van der Vaart lade ner fotbollskarriären förra året.
Nu ska den förra mittfältaren istället sikta på en annan sport – dart.
- Han har varit intresserad av dart i flera år, säger Danska dartförbundets Henrik Vestbo till Ekstrabladet.

Rafael van der Vaart hade en fin karriär på fotbollsplanen och var bland annat med och tog silver i VM med Holland 2010. Mittfältaren valde förra året att avsluta karriären förra året och bor nu i Esbjerg där hans fru spelar handboll.

Men nu testar van der Vaart en ny karriär - som dartspelare. Holländaren kommer att ställa upp i Denmark Open & Masters under maj, en tävling som hålls i Esbjerg.

- Ja, han är bra nog. Han har varit intresserad av dart i flera år och har faktiskt varit mer eller mindre varit med i ett par turneringen där Phil Taylor, en av sportens största stjärnor, varit med. Han spelar ganska stabilt och dart är en stor sport i Holland, så det kommer med modersmjölken, säger Danska dartförbundets Henrik Vestbo till Ekstrabladet.

Även Rafaels bror Fernando spelar sporten och ställde upp i turneringen förra året. Enligt Vestbo kan holländaren mycket väl få en lång och framgångsrik karriär i sporten.

- Det är så dart är. Du kan hålla på i många år med tanke på de fysiska och du kan bli en av de bästa i världen även vid en hög ålder, menar Vestbo.

van der Vaart spelade bland annat i Real Madrid, Tottenham och Hamburg innan han anlände till Esbjerg inför årets säsong. Där gjorde han bara tre matcher innan han valde att avsluta karriären på grund av skadeproblem.

Publicerad 2019-04-18 kl 20:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå