Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Saeids agent kallar tränaren för lögnare: "Hans jobb är att ha hand om mig"

Tränaren kallas lögnare och löftena ”skitsnack”.
Mohammed Saeids agent Michael Kallbäck är inte nöjd med Lyngbys Thomas Nörgaard.
- Alla har ett jobb. Min agents jobb är att ta hand om mig, säger Saeid till Tipsbladet.

Flytten till danska Lyngby från MLS har inte blivit som förväntat för den svenske mittfältaren Mohammed Saeid. Klubben var länge nära att gå i konkurs, vilket man dock undvek i sista stund, och även fotbollsmässigt har den förre ÖSK-spelaren fått väldigt begränsat med speltid.

I en intervju med danska BT tidigare i veckan gick Saeids agent Michael Kallbäck ut och totalsågade Lyngbys tränare Thomas Nörgaard, som han menade agerat förkastligt.

Enligt Kallbäck har Nörgaard ljugit för honom och för Mohammed Saeid, både kring klubbens ekonomiska situation, men också kring den tänkta rollen i truppen. Kallbäck säger också att Saeid hade möjlighet att gå till en annan klubb då de ekonomiska bekymren uppdagades, men att han övertalades att stanna kvar.

ANNONS

- Jag är så trött på Thomas uppförande. Då han hämtade "Mo" till Lyngby var det som en klar nyckelspelare. Han hade flera anbud från Sverige och vi var i möte med Hammarby och ett par andra klubbar, men Mo ville väldigt gärna till Danmark och spela där, säger han till tidningen.

- Under de åren jag varit i branschen har jag aldrig hört så mycket skitsnack som från denna tränare. Han hittar på ursäkter och ger styrelsen skulden för massa saker. Jag vet inte hur de kommer att lösa det här problemet. Klubben löper stor risk att åka ur och hur ska de betala hans lön i division 1? Som Thomas har förstört för oss kan "Mo" bara stanna och plocka ut sina pengar under de närmaste två åren, men det ligger inte i hans DNA. Han professionell och vill spela.

Efter Kallbäcks uttalanden har Mohamed Saeid fått svara på hur han ser på sin agents kritik. Han väljer att inte lägga någon värdering i tränarsågningen.

ANNONS

- Alla har ett jobb. Min agents jobb är att ta hand om mig. Jag har kontrakt med klubben och arbetat för klubben. Han arbetar för individuella spelare, säger han till Tipsbladet.

- Ett exempel på rak arm: Vi har Pogba och Raiola och allt som händer där. Jag är säker på att Pogba inte kommenterar det som Raiola säger.

När Fotbollskanalen ringer upp Michael Kallbäck förklarar han anledningen till utbrottet.

- De har lurat Mohammed och de har lurat oss. Han har kommit dit på helt felaktiga premisser. Framför allt handlar det om att när han skrev på för klubben var vi väldigt noga med att kolla med klubben att ekonomin i klubben inte var något problem. Någon vecka senare håller de på att gå i konkurs. De har ljugit för oss och sagt att det inte var några problem alls.

Han fortsätter:

- Mohammed får då en chans att gå till en annan klubb i Danmark, när det visar sig att det är ekonomiska problem. Men han väljer ändå att stanna kvar på grund av att klubben inte vill släppa honom och att de övertalar honom att vara kvar: ”Det här kommer att bli bra, vi kommer att få ordning på det, du är en nyckelspelare här”. Sedan visar det sig att det är helt felaktigt.

ANNONS

-  Jag går aldrig ut och sågar någon så om jag inte har fog för det. Men jag har aldrig varit med om det här förut, att en klubb har lurat en spelare så mycket som de har gjort.

Tränaren Thomas Nörgaard till BT:

- Michael Kallbäck har hotat med att gå ut i media förut och de har han gjort nu. Man får säga vad man vill i det här landet. Men retoriken varken passar Michael Kallbäck eller är fördelaktig för honom. Det gör i alla fall ingenting för att hjälpa spelaren i den här situationen.

Kallbäck menar att klubben och han är överens om att de måste hitta en lösning för Saeid.

- Mohammed har avtal där så det handlar bara om för honom att vara professionell och köra på. Det har han inga problem med att vara. Sedan är inte situationen optimal varken för oss eller för klubben. Det beror på vad som händer lite, om de åker ur eller inte men det är klart att vi måste diskutera en lösning.

ANNONS
Publicerad 2018-04-29 kl 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto