POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK
1v

Solbakken om att FCK nobbar Dubai: "Någonstans går en gräns"

Foto: Bildbyrån.

FC Köpenhamn har i år valt bort gulfstaterna.
Efter träningsläger flera år i rad i Dubai åker FCK i stället till Portugal.
- Det är så pass viktiga politiska saker att ta hänsyn till, säger managern Ståle Solbakken till Ekstra Bladet.

Det börjar bli den tiden på året då många nordiska klubbar åker på träningsläger till varmare breddgrader. Tidigare år har det varit vanligt med resor till bland annat Qatar och Dubai men om man ser till svenska klubbar så är det i år ingen som valt den typen av politiskt kontroversiella resmål.

FC Köpenhamn har många år rest till Dubai, men åker i vinter i stället till Portugal för att spela Atantic Cup. Ett beslut man tog redan i fjol.

- Vi känner att vi har tagit rätt beslut. Det var så viktiga politiska saker att ta hänsyn till. Det är en liten aktion men signalen är tydlig, säger managern Ståle Solbakken till Ekstra Bladet.

Solbakken är öppen med att påtryckningar utifrån gällande resmålet gjorde att man tänkte om.

- Någonstans finns en gräns. Det kan vara svårt närt det kommer till sport och politik men det som omgivningen gav uttryck för gjorde att vi satte in oss mer i det.

Även rivalklubben Bröndby har i år valt att åka till Portugal.

Svenska landslaget åkte dock även i år som bekant till Qatar. SvFF menar att man gör mer nytta genom att åka ner och försöka påverka landet, än att inte åka dit alls.

- Först finns det sportsliga aspekter. I den här regionen är det otroligt bra möjligheter. Det kommer också att spelas ett VM här 2022, så att vara här utifrån den aspekten tycker vi också att det finns anledning att vara här. Sedan har jag svårt att se att vår närvaro här, att det på något sätt skulle försämra situationen och arbetsförhållandet i Qatar. Jag tror snarare att närvaro och dialog, det bidrar till att få de förändringar som vi vill ha, sa generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen under januariturnén.

C More sänder ett flertal matcher från de svenska klubbarns försäsongsläger, se mer information om sändningstider här.

Publicerad 2020-01-15 kl 11:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå