Sönderjyske-spelaren: "Att jaga en kvittering hade varit hål i huvudet"

Superliga

Sönderjyske tjänade på att förlora det sista mötet med Midtjylland.
Den förre Dif-spelaren Marc Pedersen erkänner att man inte jagade en kvittering i slutet.
- Det hade varit hål i huvudet, säger han till danska BT.

Mötet mellan Sönderjyske och Midtjylland i den sista omgången av grundserien i Danmark har skapat rubriker. Anledningen är att Sönderjyske, som endast hade en mycket liten möjlighet att komma topp sex och därmed få spela om mästerskapet, "tjänade" på att förlora matchen snarare än att spela oavgjort.

Laget släppte in ett mål i matchminut 89 och på klubbens eget twitterkonto gick att läsa:

”Det är det minst irriterande mål vi släppt in i minut 89 någonsin.”

Marc Pedersen, med ett förflutet i Djurgården, hoppade in i matchen i den 87:e minuten, vid ställningen 1-1. Bara minuterna tidigare hade lagets konkurrent om den sista platsen till mästerskapsserien, Horsens, kvitterat sitt underläge. Därmed skulle det extremt mycket till att Sönderjyske skulle kunna nå topp sex. Sönderjyske hade behövt vinna samtidigt som Horsens behövde förlora.

I den 89:e minuten avgjorde sedan Midtjylland mot Sönderjyske – och laget ”slapp” sjundeplatsen i tabellen. En sjundeplats hade varit sämre för Sönderjyskes del eftersom man fått spela vidare i grupp ett med lag 10, 11 och 14 – och därmed löpt en större risk att degraderas.

Just Pedersen säger efter matchen att hans instruktioner var att laget skulle satsa allt för seger, men han erkänner samtidigt att man absolut inte jagade en kvittering efter att Midtjylland gjort 2-1 i slutet.

- Vi hade inte fått veta att Horsens hade kvitterat. Vi pratade om att det inte var någon idé att spela oavgjort. Så när de gjorde mål så var det ju ingen mening för oss att jaga en utjämning. Det skulle ju vara hål i huvudet, säger han till danska BT.

På frågan om Pedersen ”gav upp” då han löpte hem för att förhindra ett baklängesmål säger han:

- Jag tror det. Men jag vill också säga att jag hade två spelare på planen jag skulle täcka så det blev ett snabbt beslut där jag försökte blockera passningen snett bakåt och Seb (Sebastian Mielitz) kunde ta spelaren framför mål.

Det danska fotbollförbundets motsvarighet till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kommer nu att se över det som hände för att bestämma om man ska starta en utredning gällande Sönderjyskes agerande.

- Vi ska titta på om det var något som inte gick rätt till. Vi har beslutat att hålla i ett telefonmöte i kväll där vi ska diskutera om vi ska starta en utredning, säger nämndens ordförande Jens Hjortskov till DR Sporten.

Publicerad 2018-03-19 kl 19:32