Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svensken gjorde succé - och hamnade i frysboxen: "Det är konstigt"

Superliga

Svenske Diego Montiel gjorde succé när Vejle gick upp i högstaligan.
I år har verkligheten varit en annan.
- Jag tycker är konstigt efter vad jag gjort för klubben, säger han enligt Bold.dk.

Foto: Bildbyrån

Säsongen 2019/2020 tog Vejle steget upp i den danska högstaligan. Svenske Diego Montiel gjorde elva mål och åtta assist och var en av lagets främsta spelare. När säsongen som gick drog igång hände något. 26-åringen fick knappt något förtroende. Endast 381 minuter på 32 matcher blev det för mittfältaren. Tränare Constantin Galcas förklaring? Oklart. Montiel menar att han inte fått någon.

- Efter förra säsongen hade jag definitivt förväntat mig mer och kanske att få en förklaring om varför jag inte får spela. Men jag fick inte det vilket jag tycker är konstigt efter vad jag gjort för klubben, säger han enligt Bold.dk och fortsätter:

ANNONS

- Jag fick ingen förklaring och i vissa matcher var jag inte ens i truppen. Det tycker jag är konstigt. Om där är spelare som du inte tycker om eller inte vill ha, säg bara det. Det är inget konstigt med det, för så är fotbollen.

Montiel menar att klubben nobbade intresse utifrån under förra sommaren.

- Men de ville inte låta mig gå. Då trodde jag att de ville använda mig när jag stannade i klubben, men det hände inte.

Kontraktet går ut nu i sommar, och mittfältaren förväntar sig att han lämnar - även om inget är klart. Det hänger på vem som tränar klubben i höst. Dock utesluter Montiel inte en comeback i Sverige, där han tidigare representerat Västerås, Dalkurd, Sirius, Gefle och Örgryte.

- Jag skulle föredra att stanna utomlands, men jag stänger inga dörrar. Jag får se vad som dyker upp och ta det därifrån.

ANNONS
Publicerad 2021-06-12 kl 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto