Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
27v

Svensken utlånad för speltid - ändå utanför truppen: "Lite märkligt"

Foto: Bildbyrån.

Gustav Nilsson är utlånad från Bröndby till Silkeborg.
Till en början fick han speltid, men nu är han utanför truppen.
- Jag vet faktiskt inte varför, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske anfallaren Gustaf Nilsson, 21, blev inför den här säsongen utlånad från Bröndby till Silkeborg i den danska Superligan. Han fick därmed möjlighet till kontinuerlig speltid efter en tuff första säsong i Bröndby, där han under sommaren 2017 flyttade dit med en fotskada och inte var redo för spel förrän under vårsäsongen. 

- Det är klart att det hade varit roligt att bara sätta igång och konkurrera direkt. Jag fick i stället rehabilitera och vara mycket själv i stället för att vara med laget. Nu känner jag dock inte av skadan, så det är skönt att vara tillbaka, säger han. 

Nilsson har under säsongen fått gott om speltid i Silkeborg och stått för fyra mål och en assist på 22 ligamatcher för laget, som under säsongen tampats i botten av tabellen. 

- Jag har fått spela väldigt många matcher i Superligan, så det har varit bra för mig. Sedan hade jag självklart velat göra fler mål, men det har ändå varit utvecklande att få spela så många matcher. Jag har väl främst fått mer matchträning på en hög nivå, det var längesedan jag spelade kontinuerligt efter skadan, bara att ha fått matchträning och sådär har varit viktigt, säger han. 

 - Det är klart att man hellre ville vara högre upp i tabellen, men det är heller inget annorlunda, bara att gå ut och vinna varje match. Vi kan förhoppningsvis vinna de sista matcherna, så blir det ju ändå ett bra år, fortsätter han.

Nilsson och hans Silkeborg blev placerat på elfteplats i ligan och föll i helgen med 2-5 på hemmaplan mot Århus i sista matchen i ena nedflyttningsgruppen i Danmark. Laget ställs härnäst mot Lyngby i ett dubbelmöte för att ha chans till nytt kontrakt nästa säsong.

Men det är inte längre lika säkert att han kommer att få speltid i de kommande matcherna under den resterande delen av säsongen. Han var både petad från matchtruppen till senaste ligamatchen och semifinalen i danska cupen. 

- Jag vet faktiskt inte, det får du fråga tränaren. Jag vet faktiskt inte varför det blivit så. Det har inte varit något speciellt. Han har inte sagt något till mig, säger han.

Hur är det att bli petad efter en hel säsong med speltid?
- Ja, det är lite märkligt. Det är bara att kriga på. Det var någon annan inlånad spelare från Bröndby, som heller inte fick spela ett tag. Jag vet inte varför det blivit så. Det är klart att man är lite orolig över att inte få spela, men jag gjorde mål i senaste reservlagsmatchen och det har känts bra på träningar, så jag hoppas att jag får spela, säger han. 

Nilsson vill dessutom ta tillbaka sin plats i laget, då det väntar en speciell cupfinal för honom den 10 maj mot just Bröndby i danska cupen. 

- Det hade varit riktigt roligt att få spela den matchen. Det är klart att det blir speciellt. Jag har mött dem två gången tidigare i år, men det är ju ännu mer speciellt med en final. Det blir riktigt roligt. Vi har allt att vinna, säger han.

Hur stort vore det för Silkeborg att vinna en titel?
- Det är klart att det hade varit jättestort. De har inte varit med och fajtats om att vinna något under en lång tid, så det hade varit jättestort för klubben. Senast de var i final var väl i början av 2000-talet, så det ska bli jätteroligt att få spela den matchen och förhoppningsvis kan vi vinna den matchen, säger Nilsson. 

Efter säsongens slut är planen att återvända till Bröndby. Han har kontrakt med den danska serieledaren över säsongen 2020. 

- Jag vill återvända till Bröndby och slåss för en plats där, men om det händer något annat, så får man väl leta efter något annat. Mitt fokus ligger dock på att återvända till Bröndby och ta en plats där. De tycker att det är bra att jag fått spela mycket, säger han. 

Publicerad 2018-05-04 kl 11:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons