Tibbling målskytt i Larssons avsked i Danmark

Superliga

Simon Tibbling blev målskytt och Johan Larsson tog avsked.
Trots det blev det en bitter eftersmak med förlust för Bröndby i Superligan.

Bröndbys svenskduo Johan Larsson och Simon Tibbling hamnade i kväll i fokus i sista matchen före vinteruppehållet i danska Superligan. Larsson meddelade i veckan att han lämnar Bröndby vid kontraktets slut i år, vilket innebar att kvällens möte med Vendsyssel blev hans sista för den här gången i den danska storklubben.

Bröndby tog ledningen strax före halvtid, men släppte fem minuter in i andra halvlek in ett kvitteringsmål. Därefter replikerade Tibbling till 2-1, men fick åtta minuter senare se Vendsyssel kvittera igen till 2-2. Bröndby såg ut att få med sig åtminstone en poäng, men fick en straff tilldelad emot sig och föll efter mål i den 95:e minuten.

Tibbling spelade hela matchen, medan Larsson blev utbytt på övertid och fick från bänken se det lite bittra avslutet i Danmark.

Nu väntar ett långt uppehåll före nästa ligamatch den 10 februari mot Nordsjaelland. Tibbling och Larsson blev båda uttagna till svenska landslagets vinterturné, men det återstår att se om Larsson kan följa med, då han framöver förväntas skriva på för en ny klubb, där ligan möjligen är i full gång.