TV: Eriksen bakom Danmarks kross

EM-kval (herr)

Gibraltar var chanslösa mot Danmark på hemmaplan. Christian Eriksen var högst delaktig i storsegern efter bland annat två straffmål och en assist.

Se höjdpunkterna från Danmarks seger i spelaren ovan.

Matchen var bara sex minuter gammal då Robert Skov, efter högerinlägg från Christian Eriksen gjorde Danmarks ledningsmål, det var också Skovs första landslagsmål.

Danmark förde inte helt oväntat spelet och de skulle också utöka efter att Gibraltars försvarare Sergeant rivit ner Thomas Delaney i straffområdet. Från elva meter var Tottenhams stjärna Eriksen stensäker och 2-0 till bortalaget.

I andra halvlek fick matchens huvudfigur chansen att göra sitt andra mål. Denna gång tacklade Sergeant, till synes regelrätt Poulsen men domaren pekade återigen på straffpunkten. Återigen Eriksen och inga misstag, 3-0 till Danmark.

Inom loppet av nio minuter såg Danmark till att stänga matchen helt, först genom ett hårt avslut från Delaney efter hörna. Därefter två mål från Christian Gytkjaer.

I samma grupp spelade Irland mot Schweiz där bortalaget var på väg mot seger efter att Fabian Schär skickat in 0-1 till gästerna i 74:e minuten. Men Irland kom tillbaka efter en sen kvittering från David McGoldrick och matchen slutade oavgjort.