Två svenskmål i kampen om Europa League

Superliga

Odense och Randers slåss om en plats till Europa League.
Det första mötet slutade oavgjort – efter två svenskmål.

Den danska ligan är just nu in i sitt slutskede. FC Köpenhamn har redan säkrat ligatieln samtidigt som det pågår kvalspel om vilka som ska hänga kvar och vilka som ska ta hand om Europa-platserna.

På lördagens möttes Rasmus Jönssons Odense och Joel Allanssons Odense i det första av två möten. Matchen slutade 1-1 efter att de båda svenskarna gjort varsitt mål. Allansson, med ett förflutet i IFK Göteborg, placerade behärskat in 1-0 strax utanför straffområdet under inledningen av den andra halvleken, men med bara knappa tio minuter kvar att spela utjämnade Jönsson.

Den förre HIF-anfallaren lyckades komma först på en boll i straffområdet och peta bollen förbi gästernas målvakt.

Vinnaren efter dubbelmötet ställs sedan mot lag tre eller fyra i mästerskapsserien (lagen som kom på plats 1-6 under grundserien). Vinnaren där tar den sista danska platsen till Europa League.

Det var Allanssons andra mål för säsongen samtidigt som Jönsso nu noterats för elva fullträffar.

Publicerad 2017-05-20 kl 22:40