Två svenskmöten i Danmark - FCK slog Midtjylland

Superliga

FC Köpenhamn besegrade FC Midtjylland i söndagens danska toppmöte.
Svenske keepern Robin Olsen stod emot det mesta, men fick släppa in ett mål till slut.
- Synd att de fick frisparken, säger Olsen till fck.dk.

Johan Dahlin och Kristoffer Olsson (hoppade in i 63:e minuten) på ena sidan, Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson på andra sidan. Under söndagen möttes FC Midtjylland och FC Köpenhamn i den danska ligan.

Det slutade i en stabil 3-1-seger för FCK, efter mål av Federico Santander (två) och Andreas Cornelius. FCK:s svenske landslagsmålvakt Robin Olsen stoppade ett friläge från Paul Onuachu precis innan paus, men fick på tilläggstid i andra halvleken nollan spräckt på en frispark från Martin Pusic.

- Jag hann inte tänka så mycket när Onuachu kom i friläge, det var bara att ta sig ut och försöka blockera avslutet. Jag hade inte så mycket att göra under matchen, för vi håller dem borta från de stora chanserna. Men självklart är det synd att de får frisparken mot slutet så att jag inte kan få hålla nollan, säger Olsen till fck.dk.

Mittbacken Per Nilsson var inte med i Köpenhamns matchtrupp.

Söndagens andra svenskmöte, det mellan Bröndby och Ålborg, slutade 2-0 till hemmalaget Bröndby. Högerbacken Johan Larsson spelade hela matchen för segrarna, medan mittbacken Markus Holgersson spelade hela matchen för Ålborg. Anfallaren Gustaf Nilsson var inte med i Bröndbys matchtrupp. Han har precis kommit tillbaka från skada.