Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Uppgifter: Bengtsson överväger sin framtid i FCK - allsvensk storklubb visar intresse

4v

Pierre Bengtsson uppges fundera över sin framtid i FCK.
BT kopplar ihop 33-åringen med AIK, men Hammarby sägs visa störst intresse.

Landslagsbacken Pierre Bengtsson, till vardags i FC Köpenhamn, har fått ont om speltid i höst med sju matcher. 33-åringen var under förra vårsäsongen utlånad till Vejle BK och ryktades i somras vara på väg att lämna FCK. Expressen skrev i augusti att Bengtsson var aktuell för Malmö FF, men att FCK tackade nej till en affär efter förhandlingar. 

- Jag vill inte kommentera något i detalj, men det stämmer att det funnits konkret intresse från allsvenskan. Allt mitt fokus ligger nu på att vinna ligan med FCK och gå till Europaspel, sa Bengtsson till tidningen då. 

Nu rapporterar BT att Bengtsson "allvarligt funderar" över sin framtid i FCK och att han kan återvända till allsvenskan och Sverige.

ANNONS

BT kopplar ihop Bengtsson med AIK, men skriver att FCK i det fallet måste vara villigt att sälja i januari, då spelarens avtal går ut nästa sommar. AIK har dessutom redan en skicklig vänsterback i form av Erick Otieno, som imponerat stort under årets säsong. BT skriver vidare att om AIK säljer Otieno, så kan det bli intressant för klubben att värva Bengtsson. 

Däremot uppger BT att Hammarby är den svenska klubb som visar störst intresse för Bengtsson, vilket är ett dilemma, då Hammarby och AIK som bekant är rivaler. Bengtsson har även en bakgrund med spel i AIK mellan 2004 och 2009. Hammarby har i år främst använt Mohanad Jeahze som vänsterback. 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill inte kommentera uppgifterna.

- Inga som helst kommentarer, säger han till Fotbollskanalen.

Tittar ni på att värva en vänsterback?

ANNONS
- Inga kommentarer på de spekulationerna. 

Bengtsson återvände till FCK från Mainz under 2017, men tillhörde även klubben mellan 2011 och 2015. Han har även spelat med Nordsjælland och Bastia på utländsk mark. 

33-åringen har gjort 41 A-landskamper med Sveriges landslag och gjorde i somras tre matcher när Sverige gick till åttondelsfinal i EM. I höst har han inte varit en del av landslagets VM-kvalsamlingar. 

Publicerad 2021-11-04 kl 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto