TV: Tyskland tog tredje raka vinsten och sköt Danmark ur EM

EMdamgammalDanm

Tyskland tog full pott och är efter en bekväm resa i kvartsfinal i EM.

I de två inledande matcherna för Tyskland var det Mario Gomez som stod för målskyttet, menn när Tyskland tog sig an Danmark i tredje och sista gruppspelsmatchen så var det jubilerande Lukas Podolski som slog till först. I sin 100:e landskamp gjorde den nyblivna Arsenalspelaren 1-0 efter 19 minuter efter att Gomez klackat fram bollen.

Men danskarna svarade fort och kvartsfinaldrömmen levde när Michael Kroh-Dehli med huvudet gjorde 1-1 bara fem minuter efter det tyska ledningsmålet.

Danskarna jagade sedan vidare ioch i andra halvlek skulle nog Nicklas Bendtner haft straff när Holger Badstuber drog honom i tröjan i straffområdet - men domaren friade och kort därefter gjorde vikarierande högerbacken Lars Bender 2-1 för tyskarna efter Mesut Özils framspelning.

Ett tröttkört Danmark kunde sedan inte resa sig ännu en gång och tyskarna tog no poäng av nio möjliga på de tre gruppspelsmatcherna. i kvartsfinalen väntar nu Grekland.

Danmark-Tyskland 1-2 (1-1)
0-1 Podolski (19'), 1-1 Krohn-Dehli (24'), 1-2 Bender (80')

Publicerad 2012-06-17 kl 22:43