Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1

Ängelholm nära konkurs: "Vi måste lösa det en gång för alla"

Foto: Scanpix

Tre miljoner in innan 21 december, annars försätter Ängelholms FF:s styrelse klubben i konkurs.
- Vi måste lösa det långsiktigt en gång för alla, säger styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen. 

Ängelholms FF trillade ur superettan i år och nu är klubben som klarade sig från konkurs på målsnöret under säsongen återigen i en rejäl ekonomisk knipa. På sin hemsida beskriver klubben sitt läge.

"Utav respekt för föreningens anställda och deras statliga lönegaranti har styrelsen satt en deadline till den 21 december. Om den ekonomiska situationen inte är löst till dess, kommer klubben att sättas i konkurs av styrelsen. De anställda har ännu inte erhållit sin november lön", skriver klubben bland annat och fortsätter:

"Enligt de förutsättningar som föreningen har idag är det omöjligt för klubben att fortsätta att driva sin verksamhet. För att kunna inleda arbetet för 2017 behöver föreningen ett extra insatt kapital på 3 – 3.5 miljoner kr de kommande månaderna. Innan dess går det inte att påbörja sponsorförsäljning och anställningar för kommande år".

Under onsdagen höll ÄFF ett informationsmöte för sina medlemmar och meddelade då läget.

- Det vi behöver för att klara spelarnas löner och för att ha en bra grund 2017, en ordentlig ekonomi, kostar oss ungefär tre miljoner kronor. Det är för att rensa ekonomin, sen är det inte sagt att vi behöver tre miljoner i morgon. Men det är för att rensa på lång sikt, sa styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen under onsdagen.

- Vi vill inte lösa det kortsiktigt så att vi bara får in pengar till löner och sen sitter vi i samma situation om en månad igen. Det är inte så styrelsen jobbar just nu. Vi måste lösa det en gång för alla på lång sikt, annars är det bättre att börja om.

Oavsett om Ängelholm klarar sig ur knipan kommer en ny förening att bildas. Arbetsnamnet för den nya föreningen är ÄFF United, enligt Helsingborgs Dagblad.

- Klarar vi det här kommer vi att skapa en förening för seniorer och en förening för ungdomar mellan 4 och 19 år. Tvingas vi försätta klubben i konkurs så måste det bildas en ny förening med seniorlag, damlag och ungdomsverksamhet. Vi vill absolut rädda ungdomsverksamheten, säger Modig till HD.

Ängelholms FF har 644 medlemmar, vilka till största delen består av ungdomsspelare i åldrarna 4-19 år.

Ordföranden Sten-Inge Fredin har hoppat av sitt uppdrag och medverkar inte på styrelsemötena längre. Enligt uppgifter till sajten alltidfullsatt.se har Fredin ställt fakturor till klubben för pengar han anser sig ha rätt till.

Publicerad 2016-12-15 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons