Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1

Beskedet: Ängelholm överlever - spelar i division 1 2017

Foto: Scanpix

I december meddelade Ängelholms FF att man kommer försättas i konkurs.
Men nu står det klart att ÄFF återigen räddas i sista stund - klubben kommer leva kvar. 
- Vi kommer spela i division 1 i år, säger styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen. 

Mitt under förra säsongen blossade en akut ekonomisk kris upp i Ängelholms FF och den 28 juli meddelade dåvarande ordföranden Sten-Inge Fredin att klubben försätts i konkurs. Men kort därefter räddades existensen och ÄFF överlevde.

Ängelholm spelade klart superettan-säsongen, men de ekonomiska problemen har kvarstått och den 22 december meddelade styrelseledamoten Mikael Modig att klubben kommer försättas i konkurs efter att Ängelholms kommun valt att inte gå in med en miljon i stöd. Men någon definitiv konkurs har det inte blivit och den senaste tiden har ÄFF:s ledning jobbat på för att gripa sista halmstrået igen. Och det har man lyckats med.

Ängelholm har säkrat tillräckligt med pengar för att överleva, och de kommer att spela i division 1 under 2017.

- Ja, vi kommer spela i division 1 i år, säger styrelseledamoten Mikael Modig.

I förra veckan hade anställd personal och spelarna i klubben inte fått lön för november och december, men de lönerna kan nu betalas ut framöver. En av räddningsplankorna blev att idrottens skiljedomstol Cas dömde att ÄFF "bara" skulle betala 304 000 kronor till Monday Samuels nigerianska moderklubb. Frågan var om det var Ängelholm eller portugisiska Benfica som skulle anses vara Samuels första proffsklubb, och det hela slutade i en kompromiss eftersom ÄFF riskerade att bli tvingade att betala en miljon för Samuel.

- Konkursen är avvärjd. Vi betalar ut lönerna i veckan. Jag är glad över att vi fortsatt vårt arbete och inte lagt ner det tidigare. Det hade varit enkelt att lägga ner, säger Modig.

- Nu har vi klarat vårt första mål, att avvärja den initiala konkursen. Nästa mål är att lösa det på lång sikt. Det arbetet börjar nu. Sen ska vi vinna tillbaka förtroendet för vårt klubbmärke och få ihop spelare till vår första match i svenska cupen mot IFK Göteborg den 18 februari.

Modig är tacksam.

- Jag är mest imponerad över hur våra tidigare spelare och vår personal gett oss förtroendet att fortsätta försöka rädda klubben. De har väntat sedan i november på att få sin lön. De kunde ha lämnat in en konkuransökan men det har de inte gjort. Det visar att de någonstans har ett hjärta för ÄFF och det känns fantastiskt. Det här är ett team work.

Hur många spelare har ni på kontrakt just nu?
- Fyra stycken.

Har ni någon tränare eller ledarstab?
- Vi har ingen tränare just nu, men vi hoppas att vi har det innan den här veckans slut, säger Mikael Modig.

Publicerad 2017-01-17 kl 10:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons