Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DIVISION 1

Galen uppståndelse kring nattens kvaldrama: ”Kunde inte tänka mig det här i mina vildaste drömmar”

Foto: Twitter

Kvalmötet till division 1 mellan Karlberg och Luleå blev något utöver det vanliga.
Snökaos i Stockholm gjorde att avsparken gick efter midnatt - och tusentals, inklusive flera svenska landslagsstjärnor, satt bänkade och följde matchen.
- Det hade man inte kunnat tänka sig i sina vildaste drömmar, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl till Fotbollskanalen.

Ett stort snöoväder drog i går in över Stockholm. Bland annat ställde snön till med problem för kvalmötet till division 1 mellan Karlbergs BK och IFK Luleå, som var tänkt att spelas på Stadshagen.

Första budet blev att matchen skulle flyttas till Skytteholm, efter superettankvalet mellan Vasalund och Syrianska, när det stod klart att Stadshagen inte var spelbar. Men efter att även Skytteholm bedömdes som ospelbar blev matchen till slut flyttad till Bosöns inomhushall efter att FC Djursholm gett upp sin träningstid i hallen.

Matchen drog dock ut på tiden allt mer, då Luleås buss från Arlanda fastnat i trafikkaoset som blev en konsekvens av snöovädret. Laget kom fram till Bosön först klockan 23:40.

När matchen sedan drog igång en stund efter midnatt hade ryktet spridits en hel del på sociala medier, hashtagen #kvalvaka trendade på Twitter och en livesändning från matchen på det sociala mediet Periscope drog totalt över 15 000 livetittare. I efterhand har sändningen totalt fått över 31 000 tittare.

- 15 000 som tittar en onsdagsnatt liksom… Vad ska man säga? Det hade man inte kunnat tänka sig i sina vildaste drömmar, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl till Fotbollskanalen.

Bland de som satt uppe och tittade fanns de svenska landslagsstjärnorna John Guidetti, Pontus Jansson, Oscar Wendt och Ola Toivonen.

- Det var ju helt sjukt att Guidetti och de i landslaget satt och kollade på den här sändningen. Grabbarna tyckte så klart att det var sjukt roligt att det blev så stort. Hade det inte blivit en grej av det hade det nog kunnat vara lite mer sura miner. Vi tappade dessutom 2-1 till 2-2, men gjorde en bra match mot ett bra motstånd, trots att det blev den här uppståndelsen som man aldrig kommer glömma. Så det var en match att minnas på alla sätt.

Sett till uppståndelsen som blev redan inför matchen - hur blev det att ställa om till en så pass viktig match sedan när den väl sparkade igång?
- Det var det som var så svårt. När vi var där själva kändes det som att vi skulle spela en träningsmatch. Det var typ 40-50 närmast sörjande åskådare där som hade trotsat ”force major” i Stockholm och tagit sig till Bosön. Vi började inte värma upp ordentligt förrän vi hörde att de var en kvart från Bosön. Jag upplevde det ändå som att de hanterade det bra. Vi blev tvungna att åka och köpa bananer och grejer till dem för att det drog ut på tiden, så vi gjorde vad vi kunde för att de skulle vara fräscha. Sedan tycker hag faktiskt att det blev en bra match. Den hade säkert blivit ännu bättre om den hade spelats under normala omständigheter, men jag var förvånad över att det var så bra kvalité.

Sandahl är lättad över att matchen ändå kunde spelas till slut. På söndag väntar returmöte i Luleå.

- Vi hade ju blivit tvungna att spela på söndag oavsett, vi har ju bokat flygbiljetter och allt. Ärligt talat vet jag inte vad som hade hänt om vi inte hade spelat matchen i natt. Det finns typ inget riktigt regelverk för det heller.

- Det fina är att de också har en inhomhushall, så returmötet kommer inte spelas utomhus. Det enda som skulle kunna stoppa matchen är att flyget stoppas.

Hur lyckades ni ta er hem i snökaoset i Stockholm sedan efter matchen?
- Det var lite ”walking dead”-känsla då. Vi skramlade ihop lite bilar från de som var där, så alla tog sig hem. Men det gick i 20 kilometer i timmen hela vägen, och man såg att staden var helt död. När vi kom ut på E4:an var det fullt av bilar och lastbilar som bara stod ställda där längs med vägen. Man tänkte: ”här har domedagen utspelat sig”. Jag har aldrig varit med om något liknande, det var helt makabert.

Slutligen: vad tror du om era chanser att gå vidare?
- De försämrades ju i och med att vi släppte in 2-2, det är ju bortamålsregeln som gäller. Det var lite synd, för vi har flera chanser att göra 3-1. Men vi känner att vi absolut kan besegra dem om vi har en bra dag, och jag hoppas att vi har det på söndag.

Publicerad 2016-11-10 kl 11:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER