Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DIVISION 1

Kaos i Landskrona Bois efter Thern-anställningen: ”Lägg ut korten på bordet nu”

Foto: Scanpix

Det är upprört kring Landskrona Bois. Assisterande tränaren tvingas lämna klubben efter att Jonas Thern har anställts – och efter det har flera, både i och utanför klubben, reagerat starkt av klubbens agerande.
- Lägg ut korten på bordet nu, skriver Häcken-mittbacken och tidigare spelaren i klubben Rasmus Lindgren på sitt Twitterkonto.

Division 1-klubben Landskrona Bois gjorde för några dagar sedan klart med landslagets scout Jonas Thern som ny assisterande tränare och kommer därmed bilda en tränartrojka med tränare Agim Sopi och förre Halmstad-målvakten Håkan Svensson.

Efter att det har blivit offentligt rapporterar HD om väldigt upprörda toner runt klubben. Klubbens beslut att inte ge Billy Magnusson nytt kontrakt som halvtidsanställd tränare för A-laget - trots att det i början av oktober enligt honom själv i princip var klart med en förlängning – uppmärksammas bland annat.

- Vi var överens om samma uppgifter, samma ersättning, förlängning ett år, halvtidstjänst, säger Billy Magnusson till HD.

Huvudtränaren Agim Sopi berättar att han gärna ville ha kvar Magnusson som huvudassisterande tränare.
- Jag har alltid velat ha honom och det är ingen hemlighet över huvud taget. Styrelsen vet det, klubben vet det, Billy vet det, spelarna vet det. Alla vet det, säger Sopi.

Klubbens agerande river upp känslor även utanför klubben.

- Ni som styr Landskrona Bois. Lägg ut korten på bordet nu, skriver Häcken-mittbacken Rasmus Lindgren, som lämnade klubben som 18-åring, på sitt Twitterkonto.

Mikael Hjelte, som har suttit som ordförande i fotbollsutskottet, hoppar nu av sitt uppdrag på grund av klubbens agerande.

- Man hanterade Billy på ett helt felaktigt sätt. Detta har bara att göra med hur man hanterat det. Man har kört över fotbollsutskottet, gått bakom ryggen på mig som styrelsemedlem och offrat en assisterande, säger han till HD.

Nyckelanfallaren Erik Pärsson stod för 17 förra ässongen och ställer sig frågande till klubbens agerande när Billy Magnusson går ut och Jonas Thern och målvaktstränaren Håkan Svensson kommer in i stället.

- Jaha, visst är det roligt att få hit Jonas Thern. Men behövs han? Han är nog bra på att utveckla talanger, men är det någon som har någon erfarenhet av honom? säger han till samma tidning.
Även lagkaptenen Mikael Dahlgren får inte förnyat förtroende i klubben – vilket var enormt förvånande för honom själv.

- De har lurat mig något fruktansvärt, jag är så grymt förbannad, arg och ledsen över den här situationen, säger Dahlgren till HD.

Fotbollskanalen har försökt nå Rasmus Lindgren utan framgång.

Publicerad 2016-11-11 kl 11:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER