Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1

Klart: Ängelholms FF försätts i konkurs: "Fruktansvärt"

Foto: SCANPIX

Ängelholms FF har brottats med ekonomiska problem under en lång tid. Nu är ett beslut taget av styrelsen om att försätta klubben i konkurs.
- Det är tragiskt, säger styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen.

Ängelholm har länge slagits för sin överlevnad ekonomisk. Klubben, som trillade ur superettan, har brottats med problemen under säsongen. För en vecka sedan beskrev klubben läget; tre miljoner behövde säkerhetsställas till den 21 december, annars skulle det bli en konkursansökan. Ängelholm fick en extra dag på sig, men nu har beskedet kommit.

Styrelsen har valt att försätta klubben i konkurs. ÄFF försökte in i det sista att rädda klubben, men fick till slut fatta det tunga beslutet.

- Det är tragiskt. Jag kan inte använda något annat ord. Det är fruktansvärt. Det är synd att det ska bli så här för en väldigt fin förening med en fantastisk ungdomsverksamhet, säger styrelseledamoten Mikael Modig.

Ängelholms FF har 644 medlemmar, vilka till största delen består av ungdomsspelare i åldrarna 4-19 år. Nyligen uppgav Helsingborgs Dagblad att man kommer bilda en ny förening med arbetsnamnet ÄFF United för att rädda ungdomsverksamheten.

- Mina tankar är inte där än. Jag vet inte om det blir så, säger dock Mikael Modig nu om ÄFF United.

Men går det att göra något för att rädda ungdomsverksamheten?
- Det går säkert. Vi får se vem som tar hand om det då i sådana fall.

Under torsdagen hade Ängelholm fortsatt hopp om att överleva. Men efter att till slut ha fått nobben av Ängelholms kommun, som man först trodde att man skulle få en miljon kronor av, föll korthuset.

- Det var en fantastisk morgon. Vi hade skrapat ihop tre miljoner och jag var beredd på att betala ut löner. Men så fick vi besked om att vi inte skulle få den sista miljonen, som vi var lovade. Det var en miljon som inte skulle gå till skatter eller skulder, för de hade vi redan löst med de andra pengarna. Miljonen från kommunen skulle användas för att bygga föreningen, ta hand om våra ungdomar och bygga framåt. Som krav för att vi skulle få de andra två miljonerna, från tre olika intressenter, var från alla håll att vi skulle nå tre miljoner. Kommunens krav var att vi skulle vara nollade när de gick in med sin miljon, att vi skulle vara rena från skulder, och det skulle vi vara, berättar Mikael Modig.

- Men kommunen bröt sitt löfte i dag och det förstörde allt. Killen som skulle ge oss den första miljonen sa till oss: "Se till att få det på papper från kommunen". Han ville ha ett bevis på att de skulle stå vid sitt ord. Det skulle vi få i dag men istället ringde de upp oss och sa: "Vi kan inte formulera det här på ett sätt som gör att vi kan stå bakom att ge er en miljon". Då kände jag bara: "Va!?".

Kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) förnekar för SVT att han gett ÄFF ett löfte om att kommunen skulle bidra med en miljon.

Tyckte kommunen att deras miljon hängde ihop för mycket med pengarna som skulle betala av skulder och så vidare?
- Jag vet inte. Jag fick bara en förklaring att de inte kunde formulera ett sådant brev, även om han sagt att han skulle fixa det. Nu säger han att han inte gett ett löfte, men vi var tre personer där när han gav det och han sa till och med hur han skulle göra det. Men det är skitsamma nu, säger Mikael Modig.

ÄFF:s plats i division 1 kommer att ersättas. Nyligen skrev Fotbollskanalen om turerna runt den frågan. Hudiksvalls FF är den klubb som först kommer få en förfrågan om att ta över den vakanta platsen i serien.

Vad som kommer att hända med Ängelholms plats i svenska cupens gruppspel till våren är i dagsläget oklart. Där ska Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté fatta ett beslut inom kort.

Publicerad 2016-12-22 kl 16:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons