Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1

Klart: Division 1-serierna utökas: ”Ett önskemål från klubbarna”

Foto: SCANPIX

Från och med 2018 utökas antalet lag i division 1-serierna. Det klubbades igenom på SvFF:s representantskapsmöte i dag.
- Det är division 1-föreningarna själva som har framfört det önskemålet, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Just nu har allsvenskan och Superettan 16 lag vardera, medan division 1 södra respektive norra har 14 lag var. Det blir det ändring på i framtiden.

Under Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte i Stockholm under fredagen klubbades det nämligen igenom att division 1-serierna från och med 2018 kommer att innehålla 16 lag vardera, precis som allsvenskan och superettan.

- Division 1-föreningarna har uttryckt att det är en väldigt stor omsättning av division 1-föreningar varje år. När de jobbar med sin grupp är det väldigt många nya varje år. Kan man skapa en bättre kontinuitet i division 1-gruppen som helhet så är det en fördel. Det är division 1-föreningarna själva som har framfört det önskemålet, och det hörde vi här också nyligen från en representant från en division 1-förening, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, och syftar på Vasalunds sport- och föreningschef Chengis Rehman som fanns på plats på mötet för att uttrycka sin vilja att utöka serien.

Karl-Erik Nilsson fortsätter:

- Med det här upplägget blir det i alla fall fyra lag fler som är kontinuerligt med. Det kan ge en stabilare struktur och göra det lättare med gemensamma marknadsavtal. 

Säsongen 2017 blir således ett övergångsår. Det kommer, precis som tidigare, vara ett lag som går direkt upp och ett som får kvala mot ett superettanlag. Samtidigt kommer tre lag från varje division 1-serie att åka ur under 2017, medan samtliga serievinnare i division 2 går direkt upp till division 1. Serietvåorna från division 2-serierna (sex stycken) får kvala mot varandra i två geografiskt fastställda grupper med tre lag i varje, där alla lag möter varandra en gång och de två bästa från varje grupp går upp i division 1.

Publicerad 2016-11-25 kl 15:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons