Mjällby missade i fjol uppflyttning i 119:e minuten i kvalet.
I dag fick laget sin revansch - och är nu klart för superettan.
Laget kryssade mot Utsikten och fick fira på Strandvallen.

Mjällby AIF gjorde mellan 2010 och 2014 fem raka säsonger i allsvenskan och slutade som bäst sexa i serien. I laget fanns under åren flera allsvenska profiler så som Tobias Grahn, David Löfquist, Erton Fejzullahu, Moestafa El Kabir och Marcus Ekenberg. Till slut åkte laget ur serien, året efter ur superettan och har sedan dess tillhört division 1.

Blekingelaget var i fjol nära uppflyttning, men föll i kvalet mot Örgryte med 3-1 i returen på Gamla Ullevi efter mål av Hakeem Araba i den 119:e minuten. Den här säsongen var en revanschens säsong och i dag hade laget chans att säkra uppflyttning till superettan.

Mjällby tog emot Utsikten hemma på Strandvallen och hade inför mötet tolv poäng ner till Oskarshamn på andraplats i tabellen, vilket innebar att en poäng räckte för att bli klart för uppflyttning. I halvlek var det mållöst - sedan fick Mjällby utdelning.

Jacob Bergström gav i den 63:e minuten Mjällby ledningen i matchen till 1-0, vilket gav laget fortsatt lugn och trygghet för att spela klart matchen. Utsikten kvitterade i den 86:e minuten till 1-1, men mer än så blev det inte och Mjällby blev klart för uppflyttning.

Mjällby har fyra matcher kvar att spela av säsongen, men är redan klar serievinnare efter 26 omgångar med 13 poäng ner till Oskarshamn på andraplats i division 1 södra.

Publicerad 2018-10-14 kl 16:55