POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ETTAN
2v

Officiellt: Provtränade i Malaysia - nu är Johannesson klar för division 1-klubb

Foto: Bildbyrån

David Johannesson provspelade i Asien - men fortsätter i Sverige.
33-åringen är klar för spel med IF Karlstad Fotboll i division 1. 
- Den här sammanslagningen av Karlstad-fotbollens två bästa lag - ihop med den helhet som passade mig och min familj otroligt bra - blev helt avgörande när jag skulle göra mitt klubbval, säger han till Fotbollskanalen. 

David Johannesson, 33, lämnade efter förra säsongen Östers IF och berättade efteråt för Fotbollskanalen om att det var aktuellt med ett äventyr i Asien. Anfallaren provspelade för en klubb i Malaysia och sa i början av december så här om möjligheten till ett kontrakt med klubben, som han inte ville namnge, i landet:

- De sa att de tror att de kommer att ta mig, men vi får se. Jag har lite att välja på och det är inte bara jag som kommer att vara på plats där. Jag har samtidigt alla dörrar öppna och har kontakt med andra klubbar både i Sverige och i Norge. Men det är superkul att vara attraktiv igen och jag ska visa att jag absolut inte är klar än. Jag är - oavsett vad det blir - supermotiverad, sa han till Fotbollskanalen. 

Men nu står det klart att det i stället blir en fortsättning på svensk mark. IF Karlstad Fotboll, som hör hemma i division 1, meddelade nyligen att Johannesson ansluter till laget för ett kontrakt som sträcker sig över två år. 

- Den här sammanslagningen av Karlstad-fotbollens två bästa lag - ihop med den helhet som passade mig och min familj otroligt bra - blev helt avgörande när jag skulle göra mitt klubbval. Jag ser fram emot säsongen, i en för mig helt ny serie, tillsammans med mina nya lagkamrater, säger anfallaren till Fotbollskanalen. 

Klubbens sportchef Daniel Pettersson om Johannesson-värvningen:

- Vi är jätteglada att ha fått David till oss. Vi har letat efter en forward som jobbar hårt, löper mycket i djupled och är stark i boxen. Vi hoppas också att David med sina mångåriga erfarenheter från elitfotboll även bidrar mycket till gruppen, både på planen och utanför, säger han i en kommentar på föreningens hemsida. 

Johannesson stod i fjol för sex mål på 27 matcher i superettan. Anfallaren har bland annat en bakgrund med spel i  Ljungskile SK, Varbergs Bois och Gais på svensk mark. 

Publicerad 2020-02-03 kl 11:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå