Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1
46v

Polisen inleder förundersökning efter division 1-match

Foto: Bildbyrån

Division 1-mötet mellan Assyriska och Utsikten i början på november föregicks av misstankar om matchfixning. Nu har Polisen inlett en förundersökning av matchen, det rapporterar GP.

Division 1-mötet mellan Assyriska och Utsikten den 4 november föregicks av misstankar om matchfixning. Först meddelade SvFF:s riksombud Tobias Tibell att förbundet fått tips om att Utsikten skulle komma att lägga sig i matchen och en observatör skickades därför till matchen. Senare gick även Assyriska ut med att deras spelare blivit kontaktade och uppmanade att inte medverka i matchen.

Utsikten vann matchen med 2-1, och förbundets observatör bedömde att resultatet inte påverkats av yttre faktorer. Trots detta så väljer Polisen nu att starta en förundersökning, det rapporterar GP.

Vi har inlett en förundersökning med anledning av de uppgifter som fanns i media, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som inte vill gå in på några detaljer, till tidningen.

Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, vill inte gå in på någon brottsrubricering.

Det är mindre viktigt. Om det finns någon anledning att tro att något brott har skett så börjar vi där. De brott som brukar vara aktuella är hot, utpressning eller mutbrott.

Utsiktens sportchef Ingemar Lundin tycker att det är bra att Polisen utreder matchen.

- Jag är själv nyfiken kring vad det finns för något i bakgrunden. Hellre det än att vi får gå ovetande. Jag har inget svar, jag vet inte på vilket sätt, men eftersom vi är delaktigt anklagade så vill man få rätsida på det.

Publicerad 2017-11-27 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons