Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1
40v

Syrianskas skuld inte betald - får inte tillträde till arenan

Foto: Bildbyrån

Syrianska har bara betalat in halva sin skuld till Södertälje kommun.
Det gör att klubben inte får tillträde till Södertälje Fotbollsarena när den öppnar för säsongen den 8 januari - och man har ingen plan b.
- Vi får väl springa (skratt). Jag vet faktiskt inte, vi har inte diskuterat det, säger ordföranden Iso Gursac till Fotbollskanalen.

I oktober beslutade Södertälje kommun att Syrianska och Assyriska skulle portas från den gemensamma arenan Södertälje Fotbollsarena efter säsongens slut så länge klubbarna har skulder till kommunen. Assyriska betalade sin skuld på 200 000 kronor efter en knapp månad.

Syrianskas skuld, på 500 000 kronor, kvarstår dock. Klubben, som åkte ur superettan förra året, har betalat in halva summan, men det räcker inte för att få tillträde till arenan när den öppnar för säsongen den 8 januari. Avstängningen gäller inte för föreningens barn och ungdomar, utan bara U21- och A-lag.

- De kommer inte ut på arenan nästa vecka. Beslutet som är fattat är att de ska betala allt innan årsskiftet för att komma ut. Och det har de inte gjort, de har betalat hälften. Och då betyder det att de fortfarande måste in med resterande pengar, säger kommunens anläggningschef Anders Siljelöf till Fotbollskanalen.

- De hade en idé om att betala den 25 februari det sista. Men jag tror att de försöker skynda på det, för som det ser ut just nu så kommer de inte ut på arenan.

Men så fort pengarna är inbetalda så får de tillträde?
- Det lär de få. Beslutet som är fattat säger egentligen att de inte kommer ut om de inte har betalat in vid årsskiftet. Sedan har jag svårt att se när de väl betalar att man som politiker håller fast vid det beslutet. Då kommer man säkert släppa in dem när pengarna finns där.

Syrianska har startat en insamling där man ber sina supportrar om stöd för att klara av de ekonomiska problemen.

"Läget är mycket prekärt och akut, i och med detta så står klubbens existens därmed på spel. En av de skulderna som måste betalas är då arenaskulden ifall Syrianska ska få fortsätta spela på Södertälje Fotbollsarena även nästa säsong", skriver klubben på sin hemsida.

Syrianskas ordförande Iso Gursac hoppas att klubben ska kunna lösa situationen.

- Vi har betalat (halva) och sagt att vi behöver lite mer tid på oss att samla in pengarna. Senast 25 februari skulle vi kunna lösa problemet, säger han till Fotbollskanalen.

Är ni hoppfulla om att ni ska få in de här pengarna?
- Ja, det är vi absolut. Annars skulle man kanske inte ens betala in det andra. Vi jobbar på det. Styrelsen blev ju tillsatt i slutet på december precis före helgerna, så då kan man inte göra mycket. Det är först nu. Vi jobbar ju med våra sponsorer och medlemmar så att vi kommer till skott med det.

Är det insamlingen som ni hoppas på ska kunna göra att ni kan betala skulden?
- Ja, insamlingen naturligtvis. Sedan går vi ut till våra sponsorer för 2018 och försöker få in dem tidigare, i den mån det går. Och eventuellt andra lösningar också, men det vill jag inte gå in på nu.

Södertälje Fotbollsarena öppnar alltså på måndag, den 8 januari. Syrianska drar dock inte igång sina träningar förrän senare.

- Vi startar inte träningarna förrän 15:e, det har vi sagt i alla fall, säger Iso Gursac.

Och om ni inte har kunnat betala då, vad gör ni då?
- Ja.. Vi får väl springa, jag vet faktiskt inte. (skratt) Vi har inte diskuterat det. Just nu har vi fokus på att lösa tränarfrågan och fixa ihop en trupp, det är prio ett. Sedan givetvis arenafrågan, det är de prioriteringar vi har. Vi jobbar på det, vi har inte haft många arbetsdagar på oss att kunna göra något, men vi jobbar. 

Syrianska har tidigare sagt att en stor anledning till att de inte kunnat betala är en utebliven betalning från Eskisehirspor som värvade mittbacken Alexander Michel sommaren 2016. Södertälje-klubben har en fordran på 500 000 kronor som man anser skulle ha varit betald i somras. Ärendet är nu hos Fifa.

- Den ligger hos Fifa och Fifa jobbar med den, säger Iso Gursac.

Men det är inget nytt i ärendet?
- Nej, det är inget nytt. Det brukar ta mellan sex månader och upp till två år tills man får en lösning på det. Så tyvärr hjälper inte det nu.

Publicerad 2018-01-05 kl 13:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons