Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DIVISION 1

VSK anmäler Benfica till Fifa kring Nilsson Lindelöf-avtal

Foto: SCANPIX

Västerås SK anser att Benfica inte fullföljt sina förpliktigelser kring värvningen av Victor Nilsson Lindelöf.
Nu anmäler division 1-klubben Benfica till Fifa.
- För Västerås är det en ansenlig peng som det handlar om, säger klubbens advokat Lars Nilsson till Fotbollskanalen.

År 2012 flyttade Victor Nilsson Lindelöf från Västerås och VSK till Lissabon och Benfica. Sedan dess har svensken växt ut till en startspelare i portugisernas backlinje.

Nu anmäler VSK Benfica till Fifa med motiveringen att de ännu inte fullföljt de förpliktigelser som upprättades kring övergången, skriver klubben i ett pressmeddelande.

- Avtalet innehåller olika tilläggsköpeskillingar som ska utgå beroende på om vissa saker inträffar. Det krav som gäller nu är att Victor spelat tio matcher från start i den portugisiska ligan och/eller Champions League. Det hade han gjort i april i år, och därför har VSK krävt pengar enligt den klausulen. Benfica har då sagt "nej, ni får inga pengar", och därefter har klubben kontaktat mig, säger VSK:s advokat Lars Nilsson till Fotbollskanalen.

Hur mycket pengar rör det sig om?
- Det kan jag inte säga. Avtalet är, som alla sådana, sekretessbelagda. Men för Västerås är det en ansenlig peng i alla fall.

Vad har Benfica kommit med för anledning till att inte betala?
- De menar att det villkoret bara skulle gälla under den tid som Victors första spelarkontrakt med Benfica gällde. Han signade redan som 17-åring och har sedan dess skrivit på ett nytt avtal med klubben. Då menar de att villkoret bara gäller under den första perioden, och den hade gått ut innan han hade spelat tio matcher från start. Vi ställer oss emot den inställningen, kortfattat.

Enligt VLT handlar det om 250 000 euro, drygt 2,4 miljoner, som VSK anser att Benfica är skyldiga.

Klubben har gett Lars Nilsson uppdraget att ta ärendet till Fifa, och har lämnat en inlaga till Fifa Players' Commission för en vecka sedan, den 27 september.

- Min förhoppning och tro, och det är också därför jag har gett VSK rådet att fortsätta driva ärendet till Fifa, är att vi ska vinna, och jag har goda förhoppningar om att vi kommer att göra det, säger Lars Nilsson.

Extra tungt för VSK om Benfica inte skulle anses skyldiga att betala är att man eventuellt kan slippa undan en eventuell vidareförsäljningsklausul om Nilsson Lindelöf skulle säljas från Benfica.

Publicerad 2016-10-04 kl 11:56
DIVISION 1

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER