Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EKWALL VS LUNDH

TV: Engvall om Stoke: "Vet inte om de fortfarande är intresserade"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Stoke budade på Gustav Engvall och talangen skulle besöka klubben. Men två gånger om ställdes besöket in och affären ser ut att gå i stöpet.

- Jag vet inte om de fortfarande är intresserade eller inte. Det får vi se, säger Engvall.

Varje dag under landslagets januariturné i Abu Dhabi kommer ett nytt avsnitt av Ekwall vs Lundh. I dagens program gästas duon av Gustav Engvall. IFK Göteborg-anfallaren har varit omgärdad av spekulationer de senaste veckorna.

Premier League-klubben Stoke la ett bud på två miljoner pund - cirka 26 miljoner kronor - enligt vad Fotbollskanalen erfar. Men trots att det två gånger planerats ett besök för Engvall har det ställts in båda gångerna. Och affären ligger på is.

- Det var inte så att allt var klart och jag bara skulle dit och signa. Det var på en bra väg ditåt, sen vet jag inte om de fortfarande är intresserade eller inte. Det får vi se. Senast så var det dålig tajming bara från min sida, och innan det från deras sida, säger Engvall i Ekwall vs Lundh.

Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson tyckte att det var bra att Engvall inte kommit längre med Stoke och menade att ingen spelare i allsvenskan skulle kunna gå in och ta en startplats i Premier League.

- Det kan jag hålla med om. Det är en stor skillnad från allsvenskan till Premier League. Så jag skulle nog inte heller göra det nu, säger Engvall.

- Det vet jag att det är ett väldigt stort steg. Samtidigt är det alltid smickrande när en så pass stor klubb ser något i dig. Så det är kul, samtidigt är det ett stort steg.

Om du hade gått, hade det varit att gå på lån eller ta ett halvår i reservlaget?
- Det har vi inte diskuterat, för vi har inte kommit så pass långt. Men det skulle väl i så fall vara att vänja sig vid miljön och sen får vi se hur klubben ser på det. Det kan jag inte säga eftersom jag inte har träffat dem.

Gustav Engvall känner ingen stress över att ta nästa steg i karriären och tror att det kommer fler chanser om Stoke-intresset svalnar.

- Jag vet att om jag gör det bra i allsvenskan och kommer upp i min potential som jag kan så kommer det att komma erbjudanden ändå. Det är så jag tänker.

Se hela Ekwall vs Lundh i spelaren ovan.

Publicerad 2016-01-07 kl 12:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER