POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELITETTAN
2d

Klart: Sunnanå ersätter LB07 i elitettan

Foto: Bildbyrån.

Tidigare i veckan meddelade LB07 att de inte deltar i elitettan 2020.
Den vakanta platsen erbjöds i ställe till Sunnanå SK, en plats de nu har tackat ja till.

I tisdags meddelade Limhamn Bunkeflo, LB07, att de inte kommer dela i elitettan kommande säsong. Skåningarnas A-lag ser nu i stället ut att börja om i division 4.

- Det här var det värsta beslutet jag har varit med om att ta i hela mitt liv, sa klubbens ordförande, Robert Lenir, till Sydsvenskan efter det att beslutet fattades.

I och med LB07:s besked att dra sig ur erbjöds Sunnanå SK att fylla den vakanta platsen, något som Skellefteå-klubben nu har tackat ja till, meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Vakansordningen utgår från "bästa" förlorande lag i kvalet till elitettan. Älvsjö erbjöds och tackade 2019 ja till den vakanta plats som uppstod då Assi drog sig ur. Sunnanå var därmed nästa lag i turordningen att erbjudas en plats efter det att LB07 drog sig ur tidigare i veckan.

Förutom att dra sig ur elitettan kommer LB07 inte heller att delta i svenska cupens gruppspel som inleds nästa helg. SvFF meddelar på sin hemsida att vakansen ska tillsättas och att besked i frågan kommer på måndag i nästa vecka.

Publicerad 2020-02-14 kl 16:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå