Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Efter skandalscenerna - här är Kroatiens dom

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Böter på 100.000 euro och förbud att sälja biljetter till vissa fans. Så lyder domen över Kroatien efter supportrarnas aktion under matchen mot Tjeckien. 

Kroatien spelade 2-2 mot Tjeckien under deras andra gruppspelsmatch i Saint-Étienne. Matchens eftermäle var allt annat än upplyftande. De kroatiska-fansen skämde ut sig sedan de bland annat kastat in bengaler och knallskott. Matchen fick efter det tillfälligt brytas.

95 procent av våra supportrar skäms inför hela Europa, spelarna är väldigt ledsna över det som hänt efter att ha spelat en underbar match. Vi talar om en liten grupp fans, jag hoppas vi kan identifiera och straffa dem, sa Kroatiens förbundskapten Ante Cacic enligt TT efter matchen. 

Uefa valde under gårdagen att starta en utredning mot det kroatiska fotbollsförbundet. De anklagades på fyra punkter: användning av pyroteknik, inkastade föremål på planen, läktarturbulens samt rasism.

Nu har domen fallit över kroaterna. Uefas disciplinära nämnd slog under måndagen fast att det kroatiska fotbollsförbundet ska böta 100.000 euro och att de åläggs ett förbud sälja biljetter till vissa fans. Fans som är identifierade av det kroatiska förbundet som huliganer.

Se skandalscenerna i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-06-20 kl 17:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons