Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Englands stora miss - tvingas göra om upplägget inför EM

Foto: Scanpix

England tvingas ändra i sitt upplägg inför EM i Frankrike. Det engelska förbundet hade inte koll på reglerna för matchuppladdningen inför mästerskapet.

- Det kommer att göra livet svårt, säger förbundskaptenen Roy Hodgson enligt The Guardian.

Det engelska fotbollsförbundet FA hade tillsammans med förbundskaptenen Roy Hodgson planerat träningsmatcher mot Tjeckien och Portugal i den sista uppladdningen inför EM i Frankrike i sommar. Dessutom hade man Ungern och Österrike med i funderingarna kring motstånd inför mästerskapet.

Men nu tvingas England tänka om. De har nämligen missat en restriktion från Uefa som säger att det bara är tillåtet att möta en annan nation som är kvalificerat för EM i uppladdningen precis inför mästerskapet. De andra motståndarna måste alltså vara icke kvalificerade länder.

- Det kommer att göra det rätt svårt för de lag som faktiskt kollar efter matcher är de som är kvalificerade, säger Roy Hodgson enligt The Guardian.

Nu måste FA och Hodgson göra ett val vilken av de tilltänkta matcherna som ger den bästa uppladdningen inför mästerskapet i Frankrike.

- Tjeckien kommer upp i tanken direkt, och Ungern och Österrike är andra exempel. Vi gillar tanken om att möta Portugal med tanke på deras kvalité och den stora framgång de haft det senaste året men vi är begränsade till en så det kommer att göra livet svårt över att bestämma vilken av dem vi gillar mest, säger Hodgson.

I mars träningsspelar England dock mot EM-motstånd i två matcher. I slutet av månaden väntar först Tyskland i Berlin, och sedan Holland på Wembley.

EM, grupp B

# Lag S V O F +/− P
1 Wales 3 2 0 1 3 6
2 England 3 1 2 0 1 5
3 Slovakien 3 1 1 1 0 4
4 Ryssland 3 0 1 2 -4 1
Publicerad 2015-12-26 kl 11:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons