Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Fyra svenskar har rutin från CL: "Det är viktigt"

Foto: Scanpix

SAINT-NAZAIRE. Fyra svenska spelare går in i EM med Champions League-erfarenhet.
Något som är viktigt, menar Oscar Lewicki.
-
Det är matcher på en otroligt hög nivå, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Wernbloom och Oscar Lewicki är spelarna i den svenska EM-truppen som var med i årets upplaga av Champions League. Ibrahimovics PSG tog sig till kvartsfinal där det blev förlust mot Manchester City, Lindelöfs Benfica tog sig också till kvartsfinal där man åkte ut mot Bayern München, Pontus Wernblooms CSKA Moskva åkte ut i gruppspelet och Lewickis Malmö FF lyckades inte heller ta sig vidare från gruppen mot Real Madrid, PSG och Sjaktar.

Erik Hamrén har många gånger sagt att han vill ha spelare som är med i så stora matcher som möjligt för att ha med sig den erfarenheten till landslaget. Oscar Lewicki håller med.

- Jag tror att det är viktigt. Det är ändå matcher på en otroligt hög nivå och det känns bra att ha det i bagaget och veta att man har klarat av det bra förut och nu ska man ut och göra det igen, säger han.

- Jag har spelat stora matcher förut så det är bara att luta sig tillbaka och känna att man har gjort det förut, att det känns härligt att få göra det igen.

På måndag spelar Sverige mot Irland och Lewicki menar att tempot på träningarna har skruvats upp.

- Det har skruvats upp ytterligare. Det är härligt. Det har varit otroligt bra intensitet och kvalitet på träningarna och det är så det ska vara och det visar hur mycket alla vill det här, säger han, säger han.

Pontus Jansson håller med om att det är högre kvalitet och intensitet jämfört med lägret i Båstad.

- Lite mer koncentrerat är det. Lite mer fokuserat och vi är närmare premiären. Så lite mer på allvar än vad det var för några veckor sedan, säger han.

Publicerad 2016-06-12 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons