Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Hyllningen till Irland: "Ett lag med hjärta"

Foto: SCANPIX

1981 var inte bara året då Zlatan Ibrahimovic föddes.
Det var också då Irland senast besegrade Frankrike.
- De (Irland) kommer vara redo att gå in i strid, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps.

Trots massiv turbulens inför turneringen har det franska landslaget ändå lyckats prestera i hemma-EM - åtminstone så här långt. 

Fransmännen gick igenom gruppspelet utan att förlora och ställs nu mot Sveriges gruppmotståndare Irland. En nation som inte lyckats vinna mot Frankrike på 34 (!) år. Senast lagen möttes var i det berömda EM-kvalet för sju år sedan där Thierry Henry tog Frankrike vidare efter ett kontroversiellt handsmål.

Men nu är det en ny match - och nya förutsättningar. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har stor respekt för irländarna.

- Irland har hjärta och jobbar hårt, men inte bara det. De har några duktiga spelare också. De har hållit bollen längs marken trots att de vill spela mer direkt och har forwards som är lämpade för den spelstilen, säger Deschampes och lyfter bland andra Whelan, Hendrick och Hoolahan.

Inför åttondelsfinalen har Deschamps lagt fokus på försvarsspelet - trots att lagets enda insläppta mål kom på straff.

- På den här nivån måste du kunna försvara bra, men för att vinna matcher krävs också att du gör ett mål mer än motståndaren. Annars är det straffar som gäller. Vi har jobbat hårt, kollat på vår defensiva bekymmer för att försöka vara så solitt som möjligt.

- En utslagsmatch gör saker och ting mer spännande, men det kommer inte hindra oss eller göra oss sårbara. Vårt mål är att komma över det här hindret.

Många pekar på irländarnas mentala styrka - men det är inte allt, enligt Deschamps.

- Mental styrka gör inga mål åt dig, men det är viktigt. Irland är ett bra exempel på det. De visar solidaritet och jobbar hårt. Vi pratar ofta om den berömda kämpaandan men de har inte bara det - Irland ger allt. Det är nästan så att det är genetiskt. De är redo att gå in i strid som en enhet och är redo att kriga för varandra. Därför kommer det här vara en svår match.

Publicerad 2016-06-26 kl 09:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons