TV: Självmål snuvade Island på segern

EM 2021 (herr)

Gylfi Sigurdsson såg ut att skjuta Island till deras första EM-seger. Men i den 88:e matchminuten styrde Birkir Saevarsson, till vardags i Hammarby, in ett inspel i eget mål.
Mötet slutade 1-1.

Ungern stod för den första EM-omgångens kanske största skräll när de besegrade Österrike med 2-0. Även Lars Lagerbäcks Island imponerande och tog en meriterande poäng mot Portugal. Under lördagen möttes de två länderna.

Det var Island som fick den första heta målchansen. I matchminut tio nickade Bödvarsson tätt över efter ett långt inkast.

Efter en halvtimmes spel kom nästa stora chans. Gudmundsson tryckte bort sin försvarare och kom fri med Kiraly. Ungern-målvakten var dock med på noterna och räddade skottet med en fin benparad.

Strax innan paus fick Island straff sedan Kiraly fumlat med bollen i eget straffområdet och Tamar Kadar gjort omkull Aron Gunnarsson. Gylfi Sigurdsson klev fram och placerade iskallt in ledningsmålet, 1-0.

Resultatet stod sig fram till paus.

I den andra halvleken hade Ungern det mesta av spelet, men de fick inte hål på Island som försvarade sig bra.

Med drygt fem minuter kvar byttes Eidur Gudjohnsen in till stående ovationer.

Kort därefter, i matchminut 88, styrde Birkir Saevarsson, till vardags i Hammarby, in ett inlägg i eget mål. Självmål och 1-1.

I sista sekunden fick Island ett jätteläge att avgöra matchen. Sigurdsson slog dock frisparken i muren och skottreturen från Eidur Gudjohnsen gick utanför.

- Vi spelade inte bra. De spelade helt utan huvud när vi leder och framför allt när man börjar närmar sig slutet, då måste vi ju försöka hålla i bollen. De var trötta och vi klarade inte av det. Vi var inte bättre än så i dag tyvärr, säger Lars Lagerbäck till SVT och fortsätter:

– Nu är det bara att bryta ihop i kväll och sen sätter vi igång och laddar inför Österrikematchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.